صفحه اصلی / توسعه فردی / روانشناسی چگونه می‌تواند در دشواری‌های زندگی به شما کمک کند؟
روانشناسی

روانشناسی چگونه می‌تواند در دشواری‌های زندگی به شما کمک کند؟

روانشناسی موضوعی است که هرکس در زندگی به آن نیاز خواهد داشت. همه ما در برهه‌هایی از زندگی‌مان ممکن است احساس ناامیدی کنیم و برای کنار آمدن با مشکلاتمان به کمک نیاز داشته باشیم. در دنیا بسیاری از افراد جهت پرداختن به احساسات و مشکلات خارج از اختیار نظیر مسائل زناشویی یا روابط عاطفی، مشکلات خانوادگی، از دست دادن شغل، مرگ عزیزان، افسردگی، اضطراب، فرسودگی روانی و سوء مصرف مواد نیازمند کمک هستند.

این صدمات و تشویش‌های زندگی روزانه، در پاره‌ای از اوقات می‌توانند ناتوانی‌های چشمگیری را سبب شوند و گاهی‌اوقات برای رفع این مشکلات به شخص آموزش‌دیده و یا متخصص نیاز داریم. روانشناسان از طریق درمان، به میلیون‌ها افراد در تمامی سنین کمک می‌کنند تا زندگی‌ سالم‌ و پربازده‌تری داشته باشند. ایران مدیر در این مقاله ابتدا به درک و مفهوم روانشناسی می‌پردازد و سپس نیاز هر انسان به روانشناس و طریقه یافتن روانشناس مناسب را بررسی می‌کند

روانشناسی چیست؟

روانشناسی، مطالعه ذهن و رفتار است. این شامل تأثیرات بیولوژیکی، فشارهای اجتماعی و عوامل محیطی است که بر نحوه تفکر، عملکرد و احساس افراد تأثیر می‌گذارد.

بدست آوردن درک غنی‌تر و عمیق‌تر از روانشناسی، به افراد کمک می‌کند تا بینش خود را نسبت به اعمال خود و همچنین درک بهتر افراد دیگر به دست آورند.

انواع روانشناسی

روانشناسی، یک زمینه گسترده و متنوع است که شامل مطالعه اندیشه، رفتار، پیشرفت، شخصیت، احساسات، انگیزه و موارد دیگر می‌شود. در زیر برخی از زمینه‌های اصلی تحقیق و کاربرد در روانشناسی آمده است:

  • روان‌شناسی غیرعادی (Abnormal psychology): بررسی رفتارهای غیرطبیعی و علم آسیب‌شناسی روانی است. این حوزه تخصصی در تحقیقات و معالجه انواع اختلالات روانی متمرکز است و با روان‌درمانی و روان‌شناسی بالینی مرتبط است.
  • روان‌شناسی زیست‌شناختی (بیوپسیولوژی): بررسی می‌کند که چگونه فرایندهای بیولوژیکی بر ذهن و رفتار تأثیر می‌گذارند. این ارتباط نزدیکی با علوم اعصاب دارد و از ابزارهایی مانند اسکن MRI و PET برای بررسی آسیب مغزی یا ناهنجار‌ی‌های مغزی استفاده می‌شود.
  • روان‌شناسی بالینی (Clinical psychology): بر ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانی متمرکز است.
  • روان‌شناسی شناختی (Cognitive psychology): مطالعه فرایندهای فکری انسان از جمله توجه، حافظه، ادراک، تصمیم‌گیری، حل مسئله و فراگیری زبان است.
  • روان‌شناسی تطبیقی (Comparative psychology): به مطالعه رفتار حیوانات مربوط می‌شود.
  • روان‌شناسی توسعه ناحیه‌ای (Developmental psychology): به رشد و پیشرفت انسان در طول عمر از جمله توانایی‌های شناختی، اخلاق، عملکرد اجتماعی، هویت و سایر زمینه‌های زندگی توجه می‌کند.
  • روان‌شناسی پزشکی قانونی (Forensic psychology): یک زمینه کاربردی است که با استفاده از تحقیقات روان‌شناسی و اصول در سیستم عدالت قضایی و کیفری متمرکز است.
  • روان‌شناسی سازمانی-صنعتی (Industrial-organizational psychology): زمینه‌ای است که از تحقیقات روانشناختی برای ارتقاء عملکرد کار و انتخاب کارمندان استفاده می‌شود.
  • روان‌شناسی شخصیت (Personality psychology): بر درک چگونگی رشد شخصیت و همچنین الگوهای افکار، رفتارها و ویژگی‌هایی که باعث منحصربه‌فرد بودن فرد می‌شود، تمرکز دارد.
  • روان‌شناسی اجتماعی (Social psychology): بر رفتار گروهی، تأثیرات اجتماعی بر رفتارهای فردی، نگرش‌ها، پیش‌داوری، انطباق، پرخاشگری و مباحث مرتبط متمرکز است.

تاریخچه روانشناسی

روانشناسی در ابتدا از فلسفه و زیست‌شناسی تکامل یافته است. مباحث مربوط به این دو موضوع به زمان متفکران اولیه یونان، از جمله ارسطو و سقراط مربوط می‌شود. کلمه «روانشناسی» خود از واژه یونانی روان گرفته شده است که به معنای واقعی کلمه یعنی «زندگی» یا «نفس» است. معانی مشتق شده از کلمه شامل «روح» یا «خود» است.

روان‌شناسی به عنوان یک زمینه مطالعاتی جداگانه و مستقل به وجود آمد که ویلهلم ووند (Wilhelm Wundt) اولین آزمایشگاه  تجربی را در سال 1879 در لایپزیگ، آلمان تأسیس کرد. در طول تاریخ روانشناسی، مکاتب مختلف فکری برای توضیح ذهن و رفتار انسان شکل گرفته‌اند. در برخی موارد، برخی از مدارس فکری برای مدتی بر حوزه روانشناسی، تسلط یافتند. در زیر برخی از مکتب‌های مهم تفکر روان‌شناسی آمده است:

  • ساختارگرایی: ساختارگرایی ووند (Wundt) و توچیر (Titchener) نخستین مکتب اندیشه بود، اما دیگران به زودی شروع به ظهور کردند.
  • کارکردگرایی: روان‌شناس و فیلسوف اولیه ویلیام جیمز (William James) با مکتبی از اندیشه معروف به کارکردگرایی
    (استفاده عملی از شغل و پیشه) در ارتباط شد، که توجه خود را به هدف آگاهی و رفتار انسان معطوف کرد.
  • روانکاوی: به زودی، این مکاتب فکری اولیه جای خود را به چندین رویکرد غالب و تأثیرگذار در روانشناسی دادند. مرکز روانکاوی زیگموند فروید (Sigmund Freud) متمرکز بر چگونگی تأثیر ذهن ناخودآگاه بر رفتار انسان است.
  • رفتارگرایی: مکتب فکری رفتاری از نگاه به تأثیرات درونی بر رفتار خودداری کرد و سعی داشت روانشناسی را به مطالعه رفتارهای قابل مشاهده تبدیل کند.
  •  اومانیستی (Humanistic): رویکرد اومانیستی بر اهمیت رشد شخصی و بالفعل کردن شخصی متمرکز شد.
  •  شناختی: تا دهه 1960 و 1970، انقلاب شناختی باعث تحریک تحقیقات در مورد فرآیندهای ذهنی درونی مانند تفکر، تصمیم‌گیری، توسعه زبان و حافظه شد.

اهمیت و تأثیر روانشناسی

روانشناسی یک حوزه کاربردی و دانشگاهی است که به نفع افراد و جامعه است. بخش بزرگی از آن به تشخیص و معالجه مسائل بهداشت روان اختصاص دارد، اما این تنها نوک کوه یخی است وقتی صحبت از تأثیر روان‌شناسی می‌شود.

برخی از راه‌هایی که روان‌شناسی به افراد و جامعه کمک می‌کند، شامل موارد زیر است:

  • بهبود درک ما از رفتار افراد
  • شناخت عوامل مختلفی که می‌توانند ذهن و رفتار انسان را تحت تأثیر قرار دهند
  • درک موضوعاتی که بر سلامتی، زندگی روزمره و بهزیستی تأثیر می‌گذارد
  • بهبود ارگونومی برای بهبود طراحی محصول
  • ایجاد فضاهای کاری ایمن‌تر و کارآمدتر
  • کمک به ایجاد انگیزه در افراد برای رسیدن به اهدافشان
  • بهبود بهره‌وری

روانشناسان با استفاده از روش‌های علمی عینی برای درک، توضیح و پیش‌بینی رفتار انسان این کارها را انجام می‌دهند. مطالعات روانشناختی کاملاً ساختار یافته است و با فرضیه‌ای شروع می‌شود که به صورت تجربی مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

روانشناس کیست و روان‌درمانی چیست؟

روانشناسان که متخصص روان‌درمانی و سایر اشکال مراقبت‌های روانی هستند، با آموزش‌های ویژه در حوزه رفتار، ارزیابی سلامت عقلی، تشخیص، درمان و ایجاد تغییر در رفتار انسان دارای تخصص هستند. روانشناسان روی بیماران کار می‌کنند تا احساسات و نگرش آن‌ها را تغییر دهند و به آن‌ها کمک کنند تا الگوی رفتاری سالم‌ و موثرتری را اتخاذ کنند.

آن‌ها از طریق روش‌های علمی با دلجویی کردن به مردم کمک می‌کنند تا در افکار، احساسات و رفتارهایشان تغییر ایجاد کنند. روان‌درمانی عبارت است از همکاری متقابل میان یک شخص و روانشناس، این امر فضایی امن جهت گفتگویی بی‌پرده و محرمانه درباره نگرانی‌ها و احساسات را فراهم می‌آورد.

روانشناسان بر اساس قوانین مشاوره روانشناسی برای حفظ اسرار شما اهمیت بسیاری قائل هستند و با توجه به اطلاعات محرمانه‌ شما بایستی پاسخگوی سؤالاتتان باشند.

در صورت داشتن علائم زیر، پیگیر مشاوره روانشناسی باشید

  •  اگر احساس سراسیمه‌گی، ناراحتی و ناتوانی مفرط دارید و این مشکلات برخلاف تلاش مضاعف خودتان، کمک خانواده و دوستان حل نمی‌شود به درمان نیاز دارید.
  •  اگر در انجام امور روزمره به مشکل برخورده‌اید، برای مثال نمی‌توانید بر روی وظیفه‌ای که در محل کار به شما محول شده تمرکز کنید و به همین خاطر عملکرد کاریتان تحت تأثیر قرارگرفته نیازمند مداوا هستید.
  •  اگر بیش‌ازاندازه نگران هستید، همیشه در انتظار بدترین اتفاق ممکن هستید و هرلحظه امکان دارد از کوره دربروید به کمک مشاوره نیاز دارید.
  •  مضر بودن برخی از رفتارهایتان برای خودتان یا سایرین، به‌عنوان‌مثال در صورت زیاده‌روی در نوشیدن الکل، سو مصرف مواد مخدر، گرایش به مشاجره یا پرخاشگری به معالجه نیاز دارید.

چطور یک روانشناس پیدا کنیم؟

می‌توانید از پزشک خود یا دیگر متخصصان راهنمایی بخواهید، با سازمان مشاوره محل یا استان خود تماس بگیرید، با بخش روانشناسی دانشکده یا دانشگاه محلی‌تان مشورت کنید، از خانواده و دوستانتان بپرسید، با مرکز سلامت روانی منطقه خود تماس بگیرید، از اطرافیان خود پرس‌وجو کنید و درنهایت می‌توانید از خدمات اینترنتی استفاده کنید.

هنگام انتخاب روانشناس چه مواردی را باید در نظر گرفت؟

انتخاب محل روانشناس مناسب برای درمان، اهمیت بسیاری دارد. بیشتر روانشناسان بر این عقیده اتفاق‌نظر دارند که وقتی صلاحیت و تبحر روانشناسی برای مراجعین اثبات شد، میزان راحتی روانشناس عامل مهمی برای مراجعات بعدی او محسوب می‌شود. سازگاری و تفاهم با روانشناس‌ امری حیاتی محسوب می‌شود، همیشه کسی را انتخاب کنید که با او احساس آرامش دارید.

پرسش‌هایی که می‌توان از روانشناسان پرسید چیست؟

روانشناسی و پرسشهای رایج

  •  آیا شما مدرک مشاوره و روانشناسی دارید؟ چند سال در این زمینه تجربه‌دارید؟
  •  من احساساتی نظیر اضطراب، تنش، افسردگی و… را دارم، مشکلاتی در شغل، زندگی زناشویی، تغذیه، خواب و… را از سر گذرانده‌ام، برای کمک به افرادی که با این مسائل دست‌وپنجه نرم می‌کنند چه تجربیاتی در اختیاردارید؟
  •  حوزه تخصصی شما چیست؟ به‌عنوان‌مثال با بچه‌ها کار می‌کنید یا خانواده‌ها؟
  •  از چه نوع درمان یا مراقبتی استفاده می‌کنید و آیا آن‌ها تابه‌حال برای موارد مشابه با مشکلات من مؤثر بوده‌اند یا خیر؟
  •  هزینه مراجعه به شما چقدر است؟ (هزینه‌ها معمولاً بر اساس جلسات 45 تا 50 دقیقه‌ای هستند.) آیا هزینه را بر اساس درآمد افراد محاسبه می‌کنید؟
  •  طرف قرارداد چه بیمه‌ای هستید؟ آیا صورت‌حساب مستقیم یا پرداخت از سوی شرکت بیمه من را می‌پذیرید؟ آیا با سازمان درمانی خاصی در ارتباط هستید؟

مسائل مالی

بسیاری از شرکت‌های بیمه، خدمات روانشناسی را تحت پوشش قرار می‌دهند. اگر تحت پوشش بیمه تکمیلی هستید، با شرکت بیمه خود تماس بگیرید تا ببینید آیا آن‌ها هزینه‌های خدمات درمان روانی را تقبل می‌کنند یا خیر، در صورت تقبل، اقساط دریافتی شما به چه صورت است. این مسئله برای افرادی که در طرح‌های درمانی سازمانی ثبت‌نام کرده‌اند نیز مشابه است، ببینید بازپرداخت شرکت بیمه از خدمات درمان روانی شما چقدر است چه محدودیت‌هایی برای این پرداخت‌ها وجود دارند.

اگر تحت پوشش بیمه خصوصی نیستید، ممکن است بخواهید هزینه درمان را از جیب خود بپردازید، برخی روانشناسان هزینه درمان را بر اساس میزان درآمد شما تنظیم می‌کنند که در آن صورت مبلغ پرداختی به حقوق شما بستگی خواهد داشت.

یکی دیگر از منابع خدمات درمان روانی ممکن است برنامه‌های درمانی تحت حمایت دولت را شامل شوند، برنامه‌هایی که برای افراد 65 ساله و بالاتر، برنامه‌های بیمه سلامت برای کارکنان دولتی، نظامیان و سازمان‌های زیرمجموعه آن‌ها است. مراکز روانشناسی محلی سراسر کشور، گزینه جایگزین دیگری برای بهره‌مند شدن از این خدمات هستند.

به دنبال چه صلاحیت‌ها و تحصیلاتی باشیم؟

روانشناسان پس از فارغ‌التحصیل شدن از دانشکده و پیش از دریافت مدرک دکترا، به‌طور میانگین هفت سال را صرف تحصیلات و تحقیقات عالیه می‌کنند. به‌عنوان بخشی از آموز‌ش‌های حرفه‌ای خود، آن‌ها می‌بایست دوره کارآموزی خود را در بیمارستان یا سازمانی با زمینه تندرستی بگذرانند و حداقل یک سال پس از دریافت دکترا تحت نظارت باشند تا بتوانند به‌طور مستقل در حوزه‌های درمانی فعالیت کنند. این ترکیب آموزشی در سطح دکترا و دوره کارآموزی کلینیکی است که روانشناسان را از سایر فراهم‌کنندگان مراقبت‌های روان‌درمانی جدا می‌سازد.

روانشناسان می‌بایست مورد تائید ایالت یا حوزه قضایی که در آن فعالیت می‌کنند باشند. قوانین صدور گواهینامه پزشکی، جهت محافظت از عموم مردم، با محدودیت صدور جواز برای افراد دارای صلاحیت، طبق قانون کشوری عمل می‌کنند. تمدید این گواهینامه‌ها به مواردی مانند تدوام شایستگی و ادامه تحصیلات بستگی دارد.

آیا مراجعه به روانشناس برای من مفید است؟

روانشناسی و مفید بودن

بر اساس چکیده تحقیقاتی از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، برخی از انواع روش‌های روانشناسی می‌توانند به‌طور مؤثر افسردگی، تشویش و علائم مشابه مانند درد، خستگی و تهوع را در بیماران کاهش دهند. این تحقیق به شکل فزاینده‌ای از این ایده که سلامت عاطفی و جسمانی ارتباط نزدیکی به یکدیگر دارند و مراجعه به روانشناسان می‌تواند سلامت کلی شخص را ارتقا دهد حمایت می‌کند.

شواهد متقاعدکننده‌ای اثبات می‌کنند افرادی که حداقل چند جلسه به روانشناس مراجعه کرده‌اند ازلحاظ مشکلات عاطفی وضعیت بهتری نسبت به سایرین دارند. یکی از تحقیقات اصلی این زمینه نشان داده که 50% از بیماران پس از هشت جلسه به شکل قابل‌ملاحظه‌ای پیشرفت داشته‌اند و 75% از افراد در پایان ششمین ماه مراجعه بهبودیافته‌اند.

چگونه متوجه شویم که مشاوره و روانشناسی برایمان مؤثر است؟

هم‌زمان که مشاوره را آغاز می‌کنید می‌بایست اهداف خود را با کمک روانشناستان مشخص کنید. ممکن است تلاش شما در این زمینه باشد که بر احساس ناامیدی ناشی از افسردگی یا تسلط بر ترسی که زندگی روزانه شما را تحت شعاع قرار داده است غلبه کنید. به یاد داشته باشید بعضی هدف‌های خاص هستند که نیاز به زمان بیشتری دارند، تصمیم‌گیری درباره این امر که طی چه مدت انتظار پیشرفت در درمان را دارید بر عهده شما و روانشناستان است.

پیدا کردن احساس امید و آرامش نشانه خوبی محسوب می‌شود. افراد اغلب در طول درمان احساسات بسیار گسترده و مختلفی را تجربه می‌کنند، ممکن است برخی افراد، احساسات ناگهانی را در طول درمان مشاهده کنند که نتیجه یادآوری تجربیات دردناک و ناراحت‌کننده آن‌ها باشد. زمانی که احساس آرامش یا امید در شما آغاز می‌شود، نشانه مثبتی است مبنی بر اینکه شما کاوش در افکار و رفتار خود را آغاز نموده‌اید. این احساسات حتی در حالات چهره شما نمایان می‌شود.

در ادامه به نمونه‌هایی از انواع مشکلات افرادی که به روانشناسان مراجعه کرده‌اند، اشاره کرده‌ایم:

مردی در اواخر سومین دهه زندگی خود به دلیل رفتار نامناسب نسبت به زیردستان و دیگر کارکنان مورد تعلیق قرارگرفته است. او در نوشیدن مشروبات الکلی زیاده‌روی می‌کند و بیش‌ازپیش با همسر خود مشاجره دارد.

زمانی که عوامل مؤثر در افزایش اضطراب مرد بررسی شدند، وی به همراه روانشناس خود درمانی را طراحی کردند که به مشکلات و مسائل شناسایی‌شده می‌پرداخت. درواقع علم روانشناسی به او کمک می‌کند تا مسائل و موارد را ارزیابی کند. تجربه روانشناس در درمان موارد مشابه، برای بهبود شرایط بیمار بسیار مفید خواهد بود.

در چنین شرایطی عملکرد مشاوره روانشناسی به‌عنوان یک شخص باتجربه، آموزش‌دیده و بی‌طرف این است که به بیمار کمک کند تا از منابع موجود (حتی خود روانشناس) به نفع خود استفاده کرده تا مشکلاتش را پشت سر بگذارد. همچنین به بیمار کمک می‌کند تا مهارت‌ها و اصول راهبردی مشکل‌گشای جدیدی را برای روبه‌رو شدن با مشکلاتش کسب کند.

نیاز به گریستن، بی‌خوابی، کمبود اشتها و احساس ناامیدی برخی از علائمی هستند که زنی در اوایل دهه چهل‌سالگی خود آن‌ها را تجربه می‌کند. او مراجعه به فعالیت‌های اجتماعی هفتگی خویش را متوقف کرده و جهت بیدار شدن و سرکار رفتن به مشکل برخورده است. او چنین حس می‌کند که در ابری سیاه زندگی می‌کند و نمی‌تواند پایانی را برای این احساسات متصور شود.

کنار آمدن با علائم افسردگی به‌شدت دشوار است و ممکن است دلایل آن بلافاصله مشخص نشوند. تغییرات چشمگیر در زندگی مانند مرگ عزیزان، از دست دادن شغل یا ترک خانه توسط فرزندان برای رفتن به دانشگاه ممکن است در افسردگی دخیل باشند. روانشناسان شکلی از ردیابی سوابق آزمایش‌شده را برای کمک و پشت سر گذاردن اختلالات افسردگی به مردم را در اختیاردارند.

رویکرد روانشناسی به مشکل این خاموم چنین خواهد بود که چرا او در شرایط کنونی چنین رفتاری دارد. آیا سابقه یا الگویی برای این دست از رفتارها داشته و در صورت مثبت بودن پاسخ، این سوابق و الگوها تحت چه شرایطی بروز داده‌شده‌اند؟ زمانی که او مشکلات مشابهی داشته چه چیزی به وی کمک می‌کرده که آن‌ها را پشت سر بگذارد و او هم‌اکنون برای چیره شدن به این احساسات چه می‌کند؟

مشاور به بیمار کمک می‌کند تا آینده بهتری را ببیند و طرز فکر منفی خود را که با افسردگی همراه است کاهش دهد. او همچنین به بیمار می‌آموزد تا چگونه نسبت به تغییرات بزرگ زندگی‌اش واکنش نشان دهد و حتی کمک کند تا روند سوگواری بیمار (در صورت به وجود آمدن افسردگی به دلیل مرگ عزیزان) آسان‌تر شود.

گاهی ممکن است مشکلات پزشکی دخیل باشند. در چنین مواردی مداخله‌های روانشناسی و پزشکی برای پشت سر گذاشتن افسردگی موردنیاز است و شما را در رسیدن به اهداف که همان سلامتی است یاری می‌رساند.

ویلیام، تاجری موفق است که کار خود را کنار گذاشته و به‌جای جستجو برای شغلی دیگر، تنها خود را به انجام خرید‌های بی‌پایانی مشغول کرده است. وی هزاران دلار بدهی بالا آورده اما همچنان به ولخرجی ادامه می‌دهد.

چه چیزی می‌تواند پیچیده‌تر از این باشد که شخصی به انجام آنچه کاملاً با منطق در تضاد است بپردازد؟ اعضای خانواده و دوستان ویلیام نیز احتمالاً به دلیل این رفتار او سردرگم شده‌اند. بااین‌حال چنین رفتاری برای روانشناسانی که اختلال‌های دوقطبی را درک می‌کنند عجیب نیست. البته هر روانشناسی می‌بایست ارزیابی کلی داشته باشد تا بتواند رفتارهای متناقضی که ویلیام از خود نشان می‌دهد را درک کند. در پی ارزیابی است که او نتیجه‌گیری می‌کند رفتار مذکور نشانه‌ای از اختلال افسردگی یا دیگر انواع اختلال خلق‌وخو است.

معمولاً بهترین نتیجه در چنین شرایطی از ترکیب روان‌درمانی و مصرف دارو حاصل می‌شود. روانشناسانی هستند که خود دارو تجویز نمی‌کنند اما با پزشکانی در ارتباط هستند که نیاز بیمار به داروی مناسب را تشخیص می‌دهند. روانشناسان با برخورداری از درک رفتار انسانی و تکنیک‌های روان‌درمانی می‌توانند کمک‌های مؤثری را برای ویلیام فراهم کنند تا بتواند اختلال خود را پشت سر بگذارد.

روانشناسی و دارو

اسکات نوجوانی است که به‌تازگی از آن‌سوی شهر همراه خانواده خود نقل‌مکان کرده و مجبور شده به دبیرستان جدیدی برود. او که قبلاً دانش‌آموز ممتازی بوده حالا از حضور در کلاس‌ها سرباز می‌زند، نمراتش افت چشمگیری داشته‌اند و در یافتن دوستان جدید دچار مشکل شده است.

برای اکثر نوجوانان «هم‌رنگ جماعت شدن» بخشی حیاتی از بلوغ به شمار می‌رود و اسکات سعی می‌کند تا تحول بزرگی را تحت شرایطی دشوار در زندگی خود ایجاد کند. او از شبکه دوستانی که تشکیل‌دهنده ساختار اجتماعی‌اش بودند و به او اجازه می‌دادند تا حس کند «عضوی از گروه» است جداشده است.

سخن آخر

ازآنجایی که روانشناسی ممکن است یک علم نسبتاً جوان باشد، اما از لحاظ عمق وسعت فوق العاده‌ای دارد. ارزیابی، تشخیص و درمان بیماری روانی منافع اصلی روانشناسی است، اما بسیار بیشتر از سلامت‌روان را در بر می‌گیرد.

امروزه روانشناسان به دنبال درک بسیاری از جنبه‌های مختلف ذهن و رفتار انسان هستند و دانش جدیدی را به درک ما در مورد چگونگی تفکر مردم و همچنین توسعه برنامه‌های کاربردی که تأثیر مهمی در زندگی روزمره انسان می‌گذارد، اضافه می‌کنند. درواقع روانشناسی برای کمک به افراد در بهبود بهزیستی فرد و پیشرفت در دنیای پیچیده فعالیت می‌کند.

افراد جوان اغلب در واکنش به شرایط ناراحت‌کننده تغییرات آشکاری را در رفتار خود ایجاد می‌کنند. بدین‌ترتیب، اینکه نمرات یک دانش‌آموز ممتاز دچار افت می‌شود، جوانی اجتماعی، منزوی می‌شود یا پیشگام انجام امور مدرسه، علاقه خود را به چنین فعالیت‌هایی از دست می‌دهد چندان هم غیرمعمول نیست.

مشاور با علم روانشناسی و اینکه نوجوان ابتدا «محک» می‌زند و سپس اعتماد می‌کند، احتمالاً در آغاز سعی می‌کند تمرکز خود را بر روی ایجاد رابطه معطوف سازد و سپس به او کمک می‌کند که چگونه خود را با محیط تازه‌ای که در آن قرارگرفته وفق دهد. آیا شما تاکنون به یک روانشناس نیاز پیداکرده‌اید؟ لطفاً تجربه‌هایتان را با کاربران ایران مدیر به اشتراک بگذارید.

منبع:

Apa

 

درباره‌ی ایران مدیر

همچنین ببینید

موفقیت

9 گام کاربردی برای یافتن رمز موفقیت در زندگی

چگونه می‌توان موفقیت را تعریف کرد؟ روش‌های متعدد بسیاری وجود دارد که به وسیله آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *