صفحه اصلی / توسعه فردی / فریلنسری چیست و چگونه فریلنسر شویم؟
فریلنسر

فریلنسری چیست و چگونه فریلنسر شویم؟

انجام کار به صورت فریلنسر در ایران نیز رواج پیدا کرده است و تعداد اشخاصی که این شیوه کاری را انتخاب می‌کنند طی پنج سال اخیر به میزان 35% افزایش پیدا کرده است. همچنین شرکت‌های بزرگ و کوچک هم در سراسر دنیا استفاده از فریلنسرها را به مقدار چشمگیری افزایش داده‌اند.

همگام با پیشرفت فناوری، مردم بیشتری زندگی‌های بین ساعات اداری 8 تا 5  خود را رها می‌کنند و به فریلنسری روی می‌آورند. فریلنس بودن دنیایی کاملاً متفاوت است که برخی آن را به عنوان راهی برای خلاصی از تقاضاهای روزمره مشاغل عادی تصور می‌کنند.

اگر قصد دارید یک فریلنسر باشید، اعداد و ارقام گویای آن هستند که انتخاب‌تان درست است. چه در این صورت که هدف‌تان کسب درآمد جانبی باشد یا اینکه فریلنس بودن را به عنوان شغلی تمام وقت انتخاب کنید، می‌بایست  دانش، پشتکار، یادگیری و بهبود و صد البته صبر و شکیبایی بسیاری را پیشه کنید.

بعد از درک اینکه فریلنسری چیست و به یک فریلنسر تبدیل شدید هیچ ساختار سختگیرانه‌ای در روال روزانه شما وجود نخواهد داشت و تنها کسی خواهید بود که مسئولیت ایجاد این روال را بر عهده دارید. وقتی رئیس خودتان شدید مسئول پیدا کردن و نگهداری از مشتری هستید و بایستی اطمینان حاصل کنید که کسب و کارتان رونق دارد، همچنین بایستی آنقدر درآمد داشته باشید تا در گذران زندگی به مشکل بر نخورید. در ادامه این مقاله ایران مدیر به آنچه که برای شروع نیاز دارید پرداخته‌ایم.

چطور به یک فریلنسر تبدیل شوید؟

بازار فریلنس رشدی روزانه دارد و اگر خواهان آن هستید که رقابتی عمل کنید باید اولاً درک کنید که فریلنسری چیست و چه شرایطی دارد سپس به شکل مناسبی خود را برای آن آماده کنید. شش قدم پیش رو را جهت شروع دنبال کنید.

گام اول: ببینید آیا فریلنس بودن برایتان مناسب است یا خیر

کار فریلنس مزایا و معایب خود را دارد (که در ادامه مقاله بیشتر به آن‌ها پرداخته می‌شود) اما به شکل کلی شما می‌بایست صاحب طرز فکر خاصی باشید تا به یک فریلنسر تبدیل شوید. اینکه رئیس خودتان باشید در صورت منضبط و قابل اتکا بودن چیز خوبی است، اینکار به شما اجازه می‌دهد تا برنامه‌ریزی خاص خود را داشته باشید و به همین خاطر می‌توانید هر موقع که خواستید کارتان را تعطیل کنید و به مرخصی بروید اما حقوق دریافت نخواهید کرد زیرا در این کار چیزی به نام مرخصی با حقوق وجود ندارد.

اگر می‌خواهید فریلنسر باشید بایستی برنامه کاری روزانه و معمول خود را حفظ کنید، آماده باشید که در آن واحد با چندین پروژه دست و پنجه نرم کنید و دائماً به دنبال کار آنلاین و پروژه‌های جدید باشید تا ثبات جریان کاری‌تان را از دست نرود.

اگر هنوز مشغول کاری تمام وقت هستید بلافاصله از شغل خود استعفا ندهید. به جای آن کار فریلنس و شغل تمام وقت خود را با یکدیگر ترکیب کنید تا تعداد مشتریان و ارتباطات‌تان به حدی برسند که شما را به عنوان یک فریلنسر پشتیبانی کنند. کار در محیط راحت و یک شغل ثابت به همراه درآمد پایدار، محیط بسیار مناسب-تری جهت توسعه کسب و کار فریلنسری را در اختیارتان قرار خواهد داد.

گام دوم: یک پلتفرم (سایت های فریلنسر) بیابید

اکثر فریلنسرها برای پیدا کردن کار از سایت های فریلنسر مرتبطی استفاده می‌کنند. با آنکه توصیه‌ها و کانال‌های رسانه‌های اجتماعی نظیر لینکدین می‌توانند منبع خوبی برای پیدا کردن کار باشند اما علت محبوبیت این سایت های فریلنسر ایرانی بدین خاطر است که به شما اجازه می‌دهند با کمترین زحمت به مشتریانی که در جستجوی فریلنسرها هستند متصل شوید. به عبارت دیگر همیشه کار یا سفارشی در آن‌ها موجود است.

همچنین بیشتر این سایت های فریلنسر ایرانی از حق و حقوق خریدار و فریلنسر‌ها حفاظت می‌کنند. هر پروژه‌ای که روی این سایت های فریلنسر مذکور دریافت می‌کنید مانند یک قرارداد کوچک به شمار می‌روند که شما و مشتری هر دو ملزم به رعایت مفاد آن هستید.

انتخاب سایت های فریلنسر ایرانی مناسبی که پاسخگوی احتیاجات و انتظارات مالی شما باشد، جهت رسیدن به موفقیت از اهمیت ویژه‌ای برای شما برخوردار است. در برخی سایت ها فریلنسرها در آن به ازای کار کم کیفیت خود دستمزد پایینی دریافت می‌کنند که در نهایت به نفع هیچکس نیست زیرا خریداران به آن کیفیت مورد نظر نمی‌رسند و فریلنسرها هم نمی‌توانند درآمد کافی داشته باشند.

برخی از سایت های فریلنسر مدل تجاری خود را تنها براساس پذیرش برترین فریلنسرها در زمینه توسعه  نرم‌افزار و معرفی آن‌ها به مشتریانی که سفارشات کاملاً تخصصی دارند ایجاد نموده‌اند. عضویت در سایت‌های این چنین انحصاری به شما اجازه می‌دهد با مشتریانی مهم همکاری کنید و جهت انجام کاری با کیفیت دستمزد بگیرید. فرایند ورود به چنین پلتفرم‌ها یا سایت‌هایی ممکن است هفته‌ها زمان ببرد و آزمون‌های متعددی را شامل شود.

از بهترین سایت های فریلنسر ایرانی می‌توان به سایت پونیشا، سایت پارسکدرز، سایت منکارتو، سایت پارس فریلنسر، کاریشه و …. اشاره کرد.

سایت های فریلنسر ایرانی

گام سوم: پروفایلی برای خود ایجاد کنید

نیازی نیست یک رزومه‌کاری سنتی آماده کنید چراکه اکثر سایت های فریلنسر ایرانی قالب‌های از پیش طراحی شده‌ای دارند که شما می‌بایست اطلاعات خود را در آن‌ها وارد کنید، هرچند نباید با پروفایل فریلنسری خود مانند یک آزمون تستی برخورد کنید.

بدون عجله کردن پروفایلی اصولی ایجاد کنید تا مشتریان بالقوه از تحصیلات، مهارت‌ها، تخصص‌ها و تجربیات شما مطلع شوند. نیازی نیست داستان بنویسید، بنابراین آن را مختصر و مفید نگاه دارید. فهرستی از مهارت‌ها، تجربیات و دستاورد‌های ویژه‌تان ایجاد کنید و توضیح دهید چرا بهترین شخص ممکن برای این کار هستید.

گام چهارم: برای خودتان نمونه کار ایجاد کنید

شما ممکن است طبق گفته پروفایل‌تان یک فضانورد باشید اما بعید به نظر می‌رسد مشتریان تا زمانی که عکس سلفی شما را کنار ایستگاه بین‌المللی فضایی نبینند حرف‌تان را باور کنند. بنابراین هنگام ایجاد پروفایل مطمئن شوید نمونه‌ کارهایی که نشانگر مهارت‌ها و تجربیات شما هستند نیز در آن وجود داشته باشند.

اما اگر در زمینه کاری انتخابی‌تان مبتدی باشید چه؟ پیشنهاد می‌شود که یا برای ایجاد یک نمونه کار وقت صرف کنید یا اینکه تنها سفارشات متعددی را با تخفیف انجام دهید تا تجربه‌تان بالاتر برود.

گام پنجم: دستمزد خود را معین کنید

اکنون که صحبت از تخفیف به میان آمد، هنگامی که دستمزد ساعتی یا هزینه پروژه‌هایتان شدیداً به مجموعه مهارت‌ها و تجربیات‌تان وابسته است، سطح کاری خود را پایین نیاورید. این کار موجب می‌شود تا ارزش فریلنسر و همینطور کیفیت کار را کاهش ‌دهید.

اگر تنها یکی دو سال تجربه کاری دارید قطعاً نمی‌توانید دستمزد فریلنسری که 10 سال تجربه دارد را دریافت کنید. هرچند اگر در نهایت قصد دارید فریلنسری را به کار تمام وقت خود تبدیل نمایید، میزان دستمزدتان در صورت وجود کار ثابت و همینطور بدون در نظر گرفتن تجربه‌تان بایستی مخارج ماهیانه‌ شما را پوشش دهد.

گام ششم: کار پیدا کنید

اگر به صورت فعال به دنبال پروژه و مشتری هستید چند راهنمایی مفید برایتان داریم. ابتدا تنها کارهایی را بپذیرید که مطمئن باشید از پس آن‌ها برمی‌آیید. پذیرش پروژه‌ای که نمی‌توانید آن را با نتایج رضایت‌بخش در موعد مقرر حاضر کنید کاری کاملاً بیهوده است. به عنوان یک فریلنسر شما از ابتدای کار شهرتی برای خود ایجاد می‌کنید و به خصوص همین آغاز کار است که دریافت بازخورد مثبت اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.

هنگامی که برای پذیرش کاری درخواست می‌دهید، اطمینان حاصل کنید که از کلمات درستی استفاده می‌کنید، زیرا آن‌ها توضیح می‌دهند چرا شما بهترین فرد برای یک شغل یا پروژه خاص هستید. بر روی مهارت‌ها و تجربیاتی که با احتیاجات آن شغل مرتبط هستند تاکید کنید.

سایت های فریلنسر در طول زمان با «نشان»‌هایی (ستاره‌ها) به فریلنسرهای برتر پاداش می‌دهند، پاداش‌هایی نظیر قیمت پایین کمیسیون و دسترسی به پیشنهادات کاری اختصاصی، بنابراین به نفع خودتان است که مشتری‌ها را راضی نگاه دارید.

بعضی فریلنسرها از بازار کار آنلاین اجتناب می‌کنند زیرا باید به آن‌ها کمیسیون بپردازند (که معمولاً مبلغی میان 5 الی 20% درآمد شماست) و این اجتناب ورزیدن آن‌ها از کار آنلاین رقم درآمد ماهیانه را واقعاً بالا می‌برد. در صورتی که شما نیز قصد چنین کاری دارید، سعی کنید از گروه‌های مختلفی بر روی فیسبوک و لینکدین برای پیدا کردن کار استفاده کنید. هرچند که باید مراقب این کارها نیز باشید زیرا هیچ قراردادی وجود ندارد و در نتیجه تضمینی در میان نیست که مشتری پس از تحویل سفارش دستمزد شما را بپردازد.

آیا فریلنسر بودن به درد من می‌خورد؟

کار فریلنسری نیز مانند هر چیز دیگری در زندگی مزایا و معایب خود را دارد اما به نظر می‌رسد مزایای این کار از معایب آن بیشتر است. فریلنسرها ساعات کاری خود را تعیین می‌کنند، انتخاب مشتریان به عهده خودشان است و دستمزدی دریافت می‌کنند که آن را منصفانه می‌دانند. این مورد که ورود به فریلنسری مزایای متعددی دارد درست است اما بدین معنا نیست که کار مذکور خالی از سختی و دشواری است.در اینجا به چند خصوصیت فریلنسری خواهیم پرداخت.

  • فرصت‌های کاری همیشه وجود دارند. در هر ساعت ده‌ها آگهی شغلی تازه بر روی هر سایتی که از آن استفاده می‌کنید ایجاد می‌شوند. صد البته که نمی‌توانید برای همه آن‌ها استخدام شوید اما پیشنهاد کاری به وفور موجود است.
  • برنامه زمانی‌تان در دست خودتان است. شما می‌توانید هر موقع، به هر شکل و به هر مقداری که خواستید کار کنید. نیازی نیست برای مرخصی التماس کنید و اگر جزو اشخاصی هستید که تمرکزتان نیمه‌شب به حداکثر می‌رسد مجبور نیستید صبح زود از خواب بیدار شوید. با کار فریلنسری می‌توانید از اوج کارایی خود بهترین استفاده را داشته باشید، بدون اینکه به ساعات خاص اداری مقید باشید.
  • فرصت شگفت‌انگیزی برای تجربه اندوزی خواهید داشت. می‌توانید سر پرو‌ژه‌های متفاوت با مشتریان مختلفی کار کنید که گردآوری چنین تجربیاتی می‌تواند در محیط سنتی اداره‌ها ناممکن باشد.
  • انتخاب خودتان است که با چه کسی همکاری کنید. اگر با یک مشتری به نتیجه نرسید، همیشه می‌توانید دنبال مشتری بعدی باشید. همچنین مجبور نیستید به دلیل ترس از استعفا در محیط ناسالم شغل خود بمانید.

آیا فریلنسر بودن به درد من می‌خورد

معایب فریلنسر بودن چه هستند؟

گرچه فریلنسر بودن نکات دوست‌داشتنی بسیاری دارد اما معایبی نیز برای این کار وجود دارند که در اینجا تعداد کمی از آن‌ها را مرور خواهیم کرد.

  • نیاز به انضباط و روال همیشگی. اگر می‌خواهید یک فریلنسر خوب باشید می‌بایست انگیزه بالایی داشته باشید. رئیسی بالای سرتان وجود ندارد تا مراقب کار کردن‌تان باشد، شما رئیس هستید و باید کمی به خودتان سخت بگیرید.
  • گاهی اوقات کاری وجود ندارد. زمان‌هایی وجود خواهند داشت که تعدد پروژه‌ها بیش از توان پذیرش شما هستند و همچنین دوره‌هایی نیز وجود دارند که حس می‌کنید کسی شما را استخدام نمی‌کند. به همین خاطر است که باید زیرکی به خرج دهید و پیش از رها نمودن کار تمام وقت‌تان مشتریان ثابت پیدا کنید.
  • گاهی اوقات ساعات بیشتری را صرف کار می‌کنید. ممکن است در مواقعی خاص حفظ ثبات جریان کاری و درآمد به معنای کار کردن در خارج از ساعات کاری معمول باشد، در حقیقت ممکن است جایی متوجه شوید که ساعات کار‌ی‌تان بیش از ساعات کاری یک شغل تمام وقت است.
  • ممکن است پیدا کردن اولین سفارش کاری کمی زمان ببرد. اگر بلافاصله سفارش کار پیدا نکردید انگیزه خود را از دست ندهید. به طور کلی بین سه ماه تا یک سال زمان نیاز است تا اولین ارتباطات خود را ایجاد کنید و فهرستی از مشتریان ثابت به دست آورید. با این وجود وقتی به آن مرحله رسیدید متوجه خواهید شد که سابقه شغلی‌تان به عنوان یک فریلنسر در حال رونق گرفتن است.

حال موارد دیگری نیز وجود دارند که بهتر است در مورد آن‌ها آگاهی داشته باشید.

ایجاد انتظارات قاطع و شفاف الزامی است

هنگامی که کار فریلنس را انجام می‌دهید رئیس خودتان نیز هستید. دیگر کسی را ندارید که از بار مشکلات‌تان کم کند یا اینکه مسئولیت را در شرایط دشوار به عهده بگیرد. شما تنها شخصی هستید که مسئولیت نتیجه کارتان و نحوه دریافت آن توسط مشتری را برعهده دارید. آن‌ها مهم‌ترین عامل کسب و کارتان هستند زیرا وظایفی را جهت تکمیل محیا می‌کنند و در صورت نیاز غرامت مالی نیز فراهم می‌کنند.

مطمئناً خواستار معضلی غیرقابل اجتناب نیستید که در آن هیچ یک از طرفین معامله نسبت به شرایط موجود آگاهی ندارند. به همین خاطر است که ایجاد انتظارات شفاف از همان ابتدای کار اهمیت دارد. خود را درگیر مشکلات دشوار، خصوصاً نرخ‌های پرداختی نکنید، اگر از مشتری انتظار مبلغ خاصی در ازای کار انجام شده دارید به همان مقدار پایبند بمانید، مگر آنکه ببینید جایی برای مذاکره وجود دارد.

فریلنس‌ها افراد مطیعی هستند که حتی در صورت ارائه بهترین کیفیت کاری نیز مبلغ کمی عاید‌شان می‌شود و به دلیل دستکم گرفته شدن از شغل خود راضی نیستند. این مسئله موردی معمول به شمار می‌رود که برخی مشتریان از ترس فریلنسرها مبنی بر وجود یک فریلنسر ارزان‌تر و کنار گذاشته شدن بدون هیچ هشداری سواستفاده می‌کنند. فریلنسرهای دیگر مناطق دنیا که هزینه زندگی در آن‌ها پایین است مشکلی با پرداخت‌های پایین‌تر ندارند اما همین مورد کار را برای فریلنسرهایی که هزینه زندگی بالاتری دارند دشوار می‌سازد.

درحالی که دورکاری امتیازات خاص خود را داراست اما همچنان موانعی بسیار حقیقی همراه خود دارد که می‌تواند سبب تنش و سرخوردگی شود. به همین منظور ایجاد انتظارات واقع‌گرایانه‌ نسبت به جزییات پروژه، هزینه پرداختی و زمان مورد نیاز جهت تکمیل آن برای مشتری اهمیت بسیار بالایی دارد.

قراردادی را آماده کنید و همچنین نمونه‌های آنلاینی که سایر فریلنسرها از آن‌ها برای مشتریان خود استفاده می‌کنند را نیز بررسی کنید. شما همیشه می‌بایست قرارداد مکتوبی با مشتری داشته باشید تا ضمانتی برای پرداخت‌ هزینه در محدوده زمانی مشخص وجود داشته باشد. اینکه عمل مذکور را با کمک یک وکیل انجام دهید یا خیر به خودتان بستگی دارد. همچنین در صورت بروز مشکل می‌توانید با مراجعه و استناد به قرارداد با مشتری به توافقی دست یابید که برای هر دو طرف قابل قبول باشد.

درآمدتان دچار نوسان خواهد شد

وقتی به صورت فریلنس کار می‌کنید هر ماه درآمد مشابهی نخواهید داشت. هنگامی که پای درآمد در میان باشد در ابتدای کار با چالش‌های متفاوتی رو به رو خواهید شد. مشتریانی دارید که پروژه‌هایشان تغییر می‌کنند، قدیمی‌ها را کنار می‌گذارید و مشتریان تازه پیدا می‌کنید. در نتیجه به یاد داشتن اینکه ممکن است درآمدتان دستخوش نوسان شود اهمیت فراوانی دارد زیرا بدین واسطه می‌توانید خود را برای دوره‌های کم درآمد آماده کنید.

مقدار مبلغی را برای شرایط اضطراری کنار بگذارید تا از این بابت که در صورت نیاز پولی وجود دارد خیال راحتی داشته باشید. هنگامی که رئیس خود هستید می‌بایست همیشه خود را برای بدترین رویدادها آماده کنید زیرا اتفاق افتادن آن‌ها از پیش خبر نمی‌کند و چنین چیزی برای کار فریلنسری کاملاً طبیعی به شمار می‌رود. تا زمانی که مراقب خوتان باشید و به پس‌انداز ادامه دهید می‌توانید تمام آن لحظات چالش برانگیز که مانند گذشته درآمد بالایی نداشتید را پشت سر بگذارید.

مادامی که در جستجوی پیدا کردن کار و  فرصت‌های تازه، ایجاد شبکه‌ای از ارتباطات و حرکت به سوی گسترش کسب و کارتان باشید، آن مشتریان خاص در نهایت به سوی شما می‌آیند.

درک اینکه ممکن است احساس تنهایی کنید

صرف وقت بسیار به صورت تنها در منزل جهت تکمیل سفارش، ابتدای امر ممکن است عالی به نظر بیاید اما هنگامی که چنین شرایطی را واقعاً تجربه کنید احتمالاً احساس انزوا به شما دست خواهد داد. تصور کنید پنج روز یا حداقل یک هفته را در سکوت صرف خیره شدن به کامپیوتر خود کرده‌اید. همچنین فکر کنار گذاشتن خوش و بش کردن با همکاران در ابتدای امر می‌تواند اغواکننده باشد اما ما به عنوان انسان در طول زندگی خود خواهان برقراری ارتباط‌های اجتماعی هستیم و حتی کوچک بودن آن‌ها نیز اهمیتی در کلیت مسئله ندارند. ایجاد روابط آمیخته به اعتماد و حمایت با دیگران موردی است که به ما کمک کرده تا به عنوان گونه‌ای اجتماعی تکامل پیدا کنیم.

مطالعات نشان داده‌اند که تنهایی تاثیری منفی بر روی سلامتی دارد. هنگامی که افراد احساس تنهایی می‌کنند، میزان بیشتری از هورمون‌های تنش‌زا  که کورتیزول (cortisol) نام دارند را ترشح می‌کنند و چنین موردی می‌تواند به فشار خون بالا، اضطراب و سکته منجر شود.

خود را برای تنهایی‌های پیش‌رو آماده کنید، یکنواختی روال همیشگی خود را بشکنید و از خانه بیرون بروید. کار خود را در کافی‌شاپ یا کتابخانه انجام دهید و از حضور دیگران، حتی در صورت هم‌کلام نبودن با آن‌ها لذت ببرید. گاهی اوقات تنها حضور فیزیکی در میان مردم می‌تواند القا کننده این حس باشد که شما نیز عضوی فعال از جامعه هستید.

فریلنسر و احساس تنهایی

اینکه هنگام فعالیت به عنوان یک فریلنسر اولویت‌های مهمی در زندگی اجتماعی خود داشته باشید  نیز حائز اهمیت است زیرا وقت‌گذرانی با دوستان و بستگان می‌تواند انرژی شما را مجدداً بالا ببرد. شما هنگامی که در دیگر موارد زندگی احساس غفلت داشته باشید نمی‌توانید از کار خود لذت ببرید، بنابراین زمانی را جهت وقت‌گذرانی با خانواده و دوستان‌تان اختصاص دهید.

تبدیل شدن به یک فریلنسر هر چقدر هم که جذاب و عالی به نظر برسد، چیزی بیش از کار کردن در زمان دلخواه و اجتناب از مکالمات بیهوده است. این کار کسب و کاری جدی است که شما در آن درآمد دارید، با مشتریان همکاری می‌کنید و کاری مطابق با احتیاجات خاص آن‌ها انجام می‌دهید.

اگر این کار را با احتیاط انجام ندهید ممکن است نتیجه آن در انتها فاجعه‌بار باشد. ایجاد انتظارات شفاف از الزامات این کار است و متخصص بودن در کاری امری حیاتی محسوب می‌شود. بایستی درک کنید که در این حوزه کاری ممکن است گاهی مواقع احساس تنهایی کنید و همیشه حقوق ثابتی که یک کار تمام وقت ارائه می‌دهد را نداشته باشید.

امیدوارم با مطالعه این مقاله درک کرده باشید که فریلنسری چیست و شرایط آن چگونه است. آیا شما هم به کار فریلنسری علاقه‌ای دارید؟ علاوه بر موارد بیان شده بنظر شما فواید و معایب یک فریلنسری چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما و کاربران ایران مدیر به اشتراک بگذارید.

منبع:

business

درباره‌ی نویسنده: نوشین علی‌اشرفی

همچنین ببینید

موفقیت

9 گام کاربردی برای یافتن رمز موفقیت در زندگی

چگونه می‌توان موفقیت را تعریف کرد؟ روش‌های متعدد بسیاری وجود دارد که به وسیله آن …

یک نظر

  1. ممنون مقاله خوبی بود

    https://prokar.ir برونسپاری پروژه و پروژه یابی آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *