صفحه اصلی / رهبری / شفافیت سازمانی: چطور مدیران عامل از طریق شفافیت باعث پرورش رهبران در سازمان می شوند؟
شفافیت سازمانی

شفافیت سازمانی: چطور مدیران عامل از طریق شفافیت باعث پرورش رهبران در سازمان می شوند؟

شفافیت سازمانی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد کارکنان یک سازمان است. در جهانی که اطلاعات با کلیک بر یک دکمه در دسترس است، شفافیت یک فاکتور جدید و در عین حال مهم است. یک مدیرعامل که به دنبال پیشبرد شرکت خود است، این روند را به‌خوبی می‌پذیرد.

درواقع، آموزش مدیریت زمانی پیشرفت می‌کند که مدیران اجرایی روابطی شفاف و ارتباطاتی باز ایجاد کنند. در یک تحقیق 87 درصد از مدیران ارزیابی‌شده اظهار داشتند که آرزو داشتند، قبل از این‌که نقش خود را بر عهده بگیرند آموزش بیشتری می‌دیدند.

ایران مدیر در این مقاله به بررسی شفافیت در سازمان و نقش آن در پرورش رهبران آینده می‌پردازد.

عدم اطمینان مدیر به خود و فقدان آموزش او می‌تواند مشکلات عمده‌ای را در سطوح پایین‌تر شرکت ایجاد کند. گزارش «وضعیت مدیر آمریکایی Gallup» در سال 2015 دریافت که 50 درصد از 7272 متخصص موردبررسی گفته‌اند که در برخی نقاط کارشان را ترک می‌کنند تا «از رئیس خود دور شوند». این بدان معنی است که بسیاری از مدیران در ایجاد انگیزه یا حس آرامش برای کارکنانشان شکست می‌خورند.

مدیرعامل شرکت Zappos، تونی هسیه بیشترین شفافیت را در شرکت خود دارد. درواقع، ارزش هسته خانواده شرکت او عبارت‌اند از «ایجاد روابط باز و صادقانه». Zappos برای فرصت دادن به کارمندان در تمام سطوح مشهور است.

این شرکت هم‌چنین برای داشتن تعامل عمومی متفکرانه بین کارمندان و مدیریت مشهور شده است. در سال 2008، این شرکت تقریباً 8 درصد از کارکنان خود را اخراج کرد. Zappos برای کمک به کارمندان خود از طریق این رویداد، یک خوراک در توییتر ایجاد کرد تا هر کارمند بتواند نسبت به این تعدیل نیرو واکنش نشان دهد و افکار خود را به‌صورت عمومی به اشتراک بگذارد. به‌این‌ترتیب، کارمندان توسط مدیران عامل، رسانه، جامعه توییتر و دیگر اشخاص علاقه‌مند شنیده می‌شدند.

هسیه در آن زمان گفت: «ما معتقدیم که شفافیت مهم است و همچنان به تشویق کارمندان خود برای فعالیت در توییتر ادامه دادیم. ما همچنین ایمیل فرستاده‌شده به کارکنان خود را در عرض چند دقیقه بعد از ارسال در وبلاگمان قرار می‌دهیم».

اکنون، بیش‌ازپیش، مدیران عامل می‌توانند انتخاب کنند که تا چه اندازه با کارمندانشان باز باشند. این رهبران هم‌چنین باید در سطح مطلوب با مدیران خود ارتباط شفافی داشته باشند. آن‌ها باید بر آموزش مدیران تمرکز کنند تا خودشان تبدیل به رهبران واقعی شوند. سؤال این است که آن‌ها چطور این کار را انجام می‌دهند؟

خودارزیابی به شفافیت سازمانی کمک می‌کند

وقتی‌که مدیران دید کلی‌ نسبت به سبک مدیریت خود در محل کار داشته باشند، موفق‌تر خواهند بود؛ به همین دلیل است که مدیران اجرایی باید خودارزیابی را به‌صورت منظم انجام دهند.

مدیران باید به‌عنوان بخشی از این کار، در مورد موفقیت‌های خود و آنچه از آن آموخته‌اند صحبت کنند. آن‌ها باید چالش‌هایی که با آن روبرو شده‌اند را توضیح دهند. شما باید مدیران را تشویق کنید تا همراه با نمونه‌های مشخصی از چگونگی برطرف کردن آن مشکلات، پاسخ‌های صادقانه‌ای ارائه دهند.

خودارزیابی تنها یک تمرین ساده برای ارتباط خوب نیست؛ بلکه یک جزء حیاتی در فرآیند بررسی عملکرد است.

نکته: خودارزیابی را به‌عنوان یک فعالیت مداوم در نظر بگیرید. هنگامی‌که مدیران متوجه می‌شوند که باید در پایان هر ماه یک خودارزیابی ارائه دهند، یاد می‌گیرند که خودآگاهی و شناخت خود را بیشتر کنند و در مورد تاکتیک‌های مدیریت خود بحث کنند.

مدیران باید قبل از این‌که در مورد خودشان صحبت کنند شفافیت سازمانی را ببینند

خودارزیابی می‌تواند در یک بررسی عملکردی مورداستفاده قرار گیرد تا به مدیران در مشارکت در بحث‌های یک‌به‌یک پیرامون موفقیت مدیریت خود کمک کند. قبل از پیشنهاد این‌که چطور هر مدیر می‌تواند بهبود یابد، مدیرعامل باید برای نشان دادن نحوه استفاده از این سند، یک خودارزیابی ارائه دهد.

این اقدام به مدیر فرصتی برای ارائه بازخورد خود مهیا می‌کند. برای تشویق به ارائه چنین بازخوردی:

  • از مدیران درخواست کنید تا در مورد نحوه بهبود عملکردشان اطلاعاتی ارائه دهند
  • به دنبال راه‌حل‌های تفکر روبه‌جلو باشید
  • برای کمک به مدیران در تعیین اهدافشان برای تبدیل‌شدن به رهبران بهتر، برنامه‌های عملکردی ایجاد کنید

ارتباط باز برای شفافیت در محل کار بسیار مهم است. مهم است که انتظارات روشن و بازخورد سازنده ارائه شود تا مدیران بیشتر درگیر شوند. مشارکت بیشتر مدیران به پاسخگویی شخصی بهتر نیز منجر می‌شود.

نکته: زمانی برای ملاقات منظم با مدیران برنامه‌ریزی کنید تا بتوانند شیوه‌هایی که کار کرده و شیوه‌هایی که کار نکرده است را بررسی کنند. این جلسات برای مدیران مفید است و آن‌ها را تشویق می‌کند تا نسبت به اهداف شخصی‌شان پاسخگو باشند.

در طول این جلسات، ارائه مشاوره برای هر مسئله تکراری توصیه می‌شود، اما مدیریت میکرو مجاز نیست. به مدیران اجازه دهید تا مسائل را به روش خود حل کنند و خلاقیت و تصمیم‌گیری نوآورانه آن‌ها را بررسی کنید.

فرض کنید این جلسات محلی است که در آن مدیران می‌توانند از سایر مدیران هم‌سطح خود چیزهای زیادی یاد بگیرند.

آموزش و توانمندسازی برای مدیران مهم است

شرکت‌ها همواره به دنبال رهبران در محل کار هستند؛ اما چه تعداد از آن شرکت‌ها برنامه قوی‌ای در محل کار اجرا می‌کنند تا در آینده رهبران قدرتمندی داشته باشند؟

گزارش سال 2015 Global Human Capital Trends ارائه‌شده توسط دلوتیت نشان می‌دهد که 53 درصد از کارکنان جوان‌ بررسی‌شده مایل هستند نقش مدیریت را ایفا کنند اما متأسفانه تنها 6 درصد از سازمان‌ها چنین برنامه‌های رهبری‌ دارند.

به‌این‌ترتیب سرمایه‌گذاری در چنین آموزشی برای کمک به مدیران در دستیابی به اهداف فردی خود عاقلانه خواهد بود. به مدیران ابزارها و منابعی که برای ادامه آموزش خود نیاز دارند بدهید، سپس آن‌ها را به‌طور منظم کنترل کنید. ماژول‌های آموزشی برای مدیران باید به آن‌ها کمک کنند تا:

  • در مورد نحوه مدیریت کارمندان با سبک‌های یادگیری مختلف بیاموزند
  • به روش‌های منحصربه‌فرد با کارکنان و افراد ارتباط برقرار کنند
  • بدانند که رهبران قوی چطور با سبک‌های مختلف یادگیری سازگار می‌شوند

آموزش مدیریت باید یک استراتژی مداوم باشد، نه این‌که یک برنامه با شروع و پایان باشد. برنامه‌های رهبری مداوم باعث می‌شود کارکنان جوان و مستعد رهبری در آینده به صورت مستمر شناسایی شده و آموزش ببینند تا در زمان جانشینی‌ها، سازمان دچار کمبود رهبر نشود.

نکته: رویدادها و منابع آموزشی دیگری را بیابید که با هر یک از اهداف حرفه‌ای مدیر متناسب باشد و هزینه حضور یا عضویت خود را پرداخت کنید. با کارمندانی که عملکرد بالاتری دارند و می‌خواهند رهبری را با مدیرانی که خودشان به دنبال آموزش‌های مداوم هستند، تمرین کنند، همراه شوید. به‌این‌ترتیب هر دو یک یار برای یادگیری دارید.

همچنین، مدیران را تشویق کنید تا فرصت‌های آموزش جدیدی را که یافته‌اند و می‌خواهند دنبال کنند به اشتراک بگذارند. در کنار مدیرانتان در این رویدادها شرکت کنید. این مسئله تمایل شما به یادگیری مداوم و رشد شرکتتان را نشان می‌دهد.

به‌طورکلی، شفافیت سازمانی نقش مهمی در آموزش رهبری مدیریت دارد. این باعث می‌شود که بررسی‌های عملکردی کارآمدتر باشند، به استعدادهای جوان فرصت‌هایی برای تبدیل‌شدن به یک رهبر ارائه می‌دهد و به مدیران شانسی می‌دهد تا در نقش خود آموزش بیشتری ببینند.

ترفندهای شفافیت سازمانی همچنین می‌تواند به ایجاد ارتباط بین مدیران اجرایی و مدیریت ارشد سازمان کمک کند. حضور فعال در آموزش مدیریت، مدیران را قادر می‌سازد تا به‌جای هرز پریدن، از رهبران اجرایی الهام بگیرند.

این نوع رابطه کاری باعث بهبود عملکرد مدیران می‌شود و انتظارات مشابهی را بین مدیران و کارکنان ایجاد می‌کند. شفافیت از بالا به پایین باعث بهبود بهره‌وری و عملکرد کلی در کل سازمان می‌شود.

شما چگونه از شفافیت سازمانی در پرورش رهبران جدید استفاده می‌کنید؟ آیا در سازمانتان به اندازه کافی شفافیت وجود دارد؟ فکر می‌کنید چرا در سازمان‌های ایرانی شفافیت سازمانی کمتری نسبت به سازمان‌های پیشرو در دنیا وجود دارد؟

منبع:

Entrepreneur

درباره‌ی نویسنده: مهدی فرزین

من مهدی فرزین هستم. دکتری تخصصی مدیریت بازرگانی و کارشناسی ارشد مدیریت MBA دارم. بیش از ده سال است که در زمینه آموزش، پژوهش و مشاوره بازاریابی مشغول به کار هستم و یک‌سال است که به عنوان نویسنده با ایران مدیر همکاری می‌کنم.

همچنین ببینید

اداره پرسنل

اداره پرسنل و نکاتی که مدیران منابع انسانی در کسب و کار باید بدانند

اداره پرسنل یکی از مهم‌ترین وظایف مدیران منابع انسانی هر مجموعه‌ای است. رشد و گسترش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *