صفحه اصلی / توسعه فردی / نحوه ایستادن خود را تغییر دهید تا بتوانید نفوذ خود را بهبود بخشید
نحوه ایستادن

نحوه ایستادن خود را تغییر دهید تا بتوانید نفوذ خود را بهبود بخشید

نحوه ایستادن در جمع و در محیط کار برای برقراری ارتباطی موثر بسیار تأثیرگذار است. من و شما در دنیایی زندگی می‌کنیم که برقراری ارتباطات مؤثر با دیگران رمز موفقیت ماست. افرادی می‌توانند با دیگران ارتباطی مؤثر برقرار سازند و بر روی آن‌ها تأثیرگذارند که از اصول و فنون ارتباط و گفت‌وگوی اثربخش آگاهی داشته باشند و با تمرین و تکرار این فنون را به بخشی از عادات خویش تبدیل کنند.

ایران مدیر در ادامه در مورد حالات و حرکات شما صحبت خواهد کرد. این مقاله درواقع یکی دیگر از مقالات 9 اصل رفتاری در ایجاد ارتباط است و به اصل دوم می‌پردازد. در این مقاله توسعه فردی شما با شیوه صحیح نحوه ایستادن در جمع و در محیط کار آشنا می‌شوید و از تأثیرات شگفت‌انگیزی که حالت ایستادن شما به مخاطب منتقل می‌کند آگاه می‌شوید. به‌ مانند مقاله قبل، در این مقاله هم تمرینات عملی و کاربردی برای اصلاح نحوه ایستادن شما بیان‌شده است.

معمولاً حالتی که شما در مقابل دیگران می‌ایستید، سیگنال‌ها و پیام‌های مختلفی به حضار می‌فرستد. در فرهنگ ما همواره فروتنی تمجید شده است و تکبر و غرور مورد شماتت قرارگرفته است؛ بنابراین در چنین فضایی امکان اینکه حالت ایستادنمان غیراستاندارد باشد و در طول زمان ایستادنمان دچار عارضه شود، بسیار زیاد است. برای آنکه از موقعیت فعلی شما در مورد ایستادن مطلع شویم و بدانیم که آیا ایستادن شما دچار مشکل است و نمی‌تواند پیام حقیقی و شفافی به مخاطب مخابره کند، لطفاً سؤالات و گزاره‌های زیر را مورد تأمل قرار دهید. اگر در مورد برخی از سؤالات پاسخ روشنی ندارید، می‌توانید از نزدیکان خویش در مورد این سؤالات جویا شوید.

• آیا زمانی که برای یک جمع کوچک حرف می‌زنید، بر روی یک‌پایتان تکیه می‌کنید؟

• آیا در هنگام گوش دادن به همکارتان به حالت ایستاده، یکی از پاهایتان را به‌صورت ضربدر جلوی پای دیگرتان می‌گذارید؟

• آیا در حین راه رفتن قوز می‌کنید؟

• آیا گردن شما راست و کشیده است؟

• آیا شانه‌های شما به‌صورت مستقیم قرار دارد یا به سمت جلو متمایل هستید؟

• آیا هنگام گفت‌وگوهای کوتاه روزمره، عادت دارید به این‌ور و آن‌ور حرکت کنید؟

• آیا هنگام صحبت کردن بی‌تاب هستید و حرکاتی مثل حرکت دادن پا و یا تکان دادن دست به‌صورت سریع انجام می‌دهید؟

جملات بالا را یک‌بار دیگر مورد تأمل قرار دهید. اگر پاسخ شما به هر یک از موارد بالا مثبت است، پس باید بدانید که مشکلی در نحوه ایستادن شما وجود دارد و بنابراین مانعی میان شما و نفوذ اثربخش بر روی دیگران قرار دارد. این مانع مرتبط با نحوه ایستادن شما است و در ادامه نکاتی را که در مورد ایستادن می‌بایست بدانید را مطرح می‌کنیم. همان‌طور که در مقاله قبلی هم گفتیم، تغییر عادت سخت است و  این عادات به‌صورت یک‌شبه به وجود نیامده‌اند و قرار هم نیست به‌صورت یک‌شبه اصلاح شوند. برای مثال فردی که از کودکی عادت به قوز کردن داشته است، نمی‌تواند به‌صورت یک‌باره این فرم ایستادن خود را اصلاح کند و نباید از این بابت ناامید شود.

هدف نهایی این مقاله این است که شما نحوه ایستادن خود را اصلاح کنید. قرار نیست که همچون آدم‌آهنی در یک مراوده و گفت‌وگوی اجتماعی ظاهر شویم، بلکه ما باید حالتی منعطف داشته باشیم و حس راحتی و اعتماد به نفس را به مخاطب خود انتقال دهیم.

چگونگی ایستادن شما و حالت فیزیکی که در محیط بیرونی دارید، می‌تواند گویای فکر و نگرش شما باشد و به‌صورت خواسته و ناخواسته برداشت دیگران از شما را شکل دهد. نکته مهم این است که دیگران بر اساس این برداشتی که از شما می‌کنند، با شما رفتار می‌کنند. اگر برداشتشان مثبت باشد به شما احترام می‌گذارند و اگر برداشتشان منفی باشد، به‌احتمال زیادی با شما به شکلی غیرمحترمانه برخورد می‌نمایند.

پس اگر گاهی اوقات از نحوه برخورد اولیه دیگران با خودتان متعجب می‌شوید، علت را در یکی از این 9 اصل رفتاری بجویید.

حال در مورد نحوه ایستادن و ظاهر شدن در محیط اجتماعی، موارد زیر را دنبال کنید.

نکاتی در مورد نحوه ایستادن که باید جدی بگیرید

 صاف بایستید

حالت خمیده شما، منعکس‌کننده کمبود اعتمادبه‌نفس است. ناظران بیرونی همواره حالت قوز و خمیده بالاتنه را نشانی بر ضعیف بودن اعتمادبه‌نفس شما می‌دانند مگر آنکه خلاف آن ثابت شود. برخی به این دلیل قوز می‌کنند که می‌خواهند بر آن‌ها برچسب‌هایی همچون غرور یا پرافاده زده نشود. البته باید بدانید که فروتنی بیش‌ازحد هم جنبه‌ای از کمبود عزت نفس است و تغییری در اصل قضیه ایجاد نمی‌کند.

برخی دیگر از کودکی و به دلیل بر دوش کشیدن کوله‌پشتی سنگین و یا اهمیت ندادن به حالت ایستادن، دچار چنین مشکلی شده‌اند.
درهرصورت ایستادن خود و نحوه ایستادنتان را جدی بگیرید و به آن اهمیت بدهید.

مراقب حرکات پاها باشید

بخش دیگری از حالات و حرکات بدن، مربوط به پایین‌تنه است. حرکات پاها نیز مهم هستند و بر تأثیرگذاری و نفوذ شما می‌توانند اثر مثبت یا منفی داشته باشند. یکی از نامطلوب‌ترین عادات در مورد پاها، عقب رفتن و تکیه‌بر یک‌پا است. این عمل به‌صورت ناخودآگاه بدین معناست که من نمی‌خواهم اینجا باشم و حس خوبی از بودن در اینجا و صحبت کردن ندارم؛ و تلویحاً این پیام را می‌رساند که می‌خواهم از دیگران فاصله بگیرم. از حالت‌های نامطلوب دیگر این است که در حین صحبت کردن روی پاشنه‌های پا عقب و جلو بروید یا اینکه به‌صورت عصبی و بی‌قرار قدم بزنید.

حالت آماده‌به‌کار به خود بگیرید

نحوه ایستادن و حالت آماده به کار

برای آنکه نشان دهید که به شنوندگان و مخاطبینی که در مقابل شما قرار دارند علاقه‌مندید، سعی کنید حالتی آماده‌به‌کار به خود بگیرید. این حالت به این‌گونه است که شما همانند قهرمان مسابقه دومیدانی آماده دویدن هستید. اگر بر روی صندلی هستید خود را قدری به جلو متمایل کنید و کف پاهای خود را بر روی زمین قرار دهید و هم‌ زمان سر خود را به سمت بالا بگیرید. چنین حالتی به مخاطبین این حس را می‌دهد که شما با نهایت آمادگی و علاقه می‌خواهید برایشان صحبت کنید.

حرکت به‌صورت مثبت داشته باشید

بسیاری از افراد در حین صحبت کردن خود را در پشت میز یا تریبون پنهان می‌کنند. چنین عملی حتی اگر سرشار از انرژی باشد میان شما و مخاطبینتان فاصله می‌اندازد. سعی کنید انرژی خود را از طریق حرکت و بیرون آمدن از موضع راحتی خود به سایرین نشان دهید.

هرچند باید از حرکت بیش‌ازحد خودداری کنید اما حرکت آرام و باوقار می‌تواند شما را در جلوی مخاطبینتان بردی مسلط و توانمند نشان دهد که ترسی از خروج از منطقه امن خویش ندارد.

یادتان باشد که حرکت سریع در مقابل حضار می‌تواند منجر به حواس‌پرتی آن‌ها شود و بیش از آنکه جذب سخنان شما شوند، چشم‌هایشان به دنبال شما بر روی صحنه بدود.

خودتان باشید

در آخر به یاد داشته باشید که آموزه‌های این بخش زمانی می‌توانند بیش‌ترین تأثیر را بر روی شما بگذارند که شما خودتان باشید. به عبارتی این حالات و حرکات با شخصیت و منش شما همخوانی داشته باشد.

شما باید با حفظ استانداردهایی که در این مقاله بیان شد، توازنی میان صفات شخصیتی خویش و نحوه حرکات خود ایجاد کنید. دو روش متناسب که باید مورداستفاده قرار گیرد یکی صاف ایستادن و دیگری با انرژی و مشتاق و آماده ایستادن است. این دو مورد را متناسب با شخصیت و منش خود و همچنین موضوعی که در مورد آن می‌خواهید صحبت کنید ترکیب کنید.

این مثال را همواره در ذهنتان داشته باشید. کسانی که تازه به باشگاه بدن‌سازی رفته‌اند، صاف و پرانرژی حرکت می‌کنند و قدم می‌زنند اما این رفتار نه‌تنها حالت مثبتی ایجاد نمی‌کند بلکه تأثیرات منفی بسیاری بر بیننده ایجاد می‌کند. علت این است که این رفتار با منش و حالات فرد همخوانی ندارد و به‌نوعی نخ‌نما هست. سعی کنید خودتان باشید و اصول را برای خودتان شخصی‌سازی کنید.

تعدادی تمرین برای تقویت مهارت

در این بخش تعدادی تمرین به شما معرفی می‌گردد که با انجام آن‌ها می‌توانید حالت و حرکات خود را در زمان ایستادن اصلاح نمایید. این تمرینات را جدی بگیرید و به‌صورت آهسته و پیوسته آن‌ها را انجام دهید.

به خودتان توجه کنید

شما می‌توانید از آینه یا موارد مشاهده برای دیدن حالات و رفتار خود استفاده کنید. خودتان را در حال راه رفتن یا صحبت کردن در برابر آینه مشاهده کنید. حالتی که بالاتنه شما ارسال می‌کند را مورد بررسی قرار دهید آیا به سمت جلو تمایل دارید؟ آیا شانه‌هایتان صاف هستند؟ اگر عادت دارید که پاهای خود را روی‌هم انداخته و به دیوار تکیه دهید، این حالت بیشتر نشان از شلختگی است تا خودمانی بودن.

شما می‌توانید از صحبت کردن خود نیز فیلم بگیرید و خود را با استانداردهای مطرح‌شده در این مقاله موردبررسی قرار دهید.

قدم زدن پشت به دیوار

این تمرین به‌خصوص به لحاظ تأثیر درمانی آن، بسیار سودمند است. پشت به دیواری تکیه دهید به حالتی که پشت پاهایتان به دیوار باشد و در این حالت کمر و ستون فقرات خود را به دیوار بچسبانید. حالا شما باید حالتی صاف و رسمی و کاملاً کشیده داشته باشید. در همین حالت و با قدری انعطاف به جلو گام بردارید و بعد از چند گام مجدداً به سمت دیوار بازگردید.

گام برداشتن به حالتی کشیده زمانی که به‌صورت عادت برای شما تبدیل شود، می‌تواند نمایانگر اعتمادبه‌نفس بالای شما باشد. ممکن است در ابتدای انجام این تمرین، حالت راحتی نداشته باشید که امری طبیعی است و به‌مرورزمان درست می‌شود.

اگر این تمرین را انجام دهید پیشرفت فوق‌العاده‌ای کسب خواهید نمود.

فاصله از تریبون

نحوه ایستادن و فاصله از تریبون

به‌عنوان یک استاندارد، سعی کنید از الآن به بعد، در هرجایی که می‌خواهید سخن بگویید، 2 قدم از تریبون یا صندلی که بر آن نشسته‌اید فاصله بگیرید و به‌صورت رفت و برگشتی در جهت‌های مختلف این کار را تکرار کنید. بعد از مدتی چنین کارای به عادت شما تبدیل می‌شود. این عادت در ذهن مخاطبین جرت و جسارت شما را نمایانگر می‌سازد و به حضار انرژی می‌دهد.

فهرست اهداف شخصی در این زمینه

این بخش شاید اصلی‌ترین بخش این نوشته باشد چراکه شما را به عمل فرا می‌خواند. با توجه به موارد مطرح‌شده در مورد حالات و حرکات خود، 3 مورد از عاداتی که مایل به ترک آن‌ها هستید را برای خود مشخص کنید.

عادت اول:
عادت دوم:
عادت سوم:

سپس بنویسید که چه برنامه تمرینی برای اصلاح، تقویت یا تغییر هر یک دارید:

برنامه اصلاحی 1:
برنامه اصلاحی 2:
برنامه اصلاحی 3:

و در مقابل هر برنامه اصلاحی، زمان‌هایی که برای انجام آن تمرینات، در نظر گرفته‌اید را مشخص کنید.

سخن آخر

در این مقاله به یکی دیگر از اصول 9 گانه رفتاری پرداختیم. این اصول در مورد چگونگی داشتن یک گفت‌وگوی اثربخش است.

نحوه ایستادن و نحوه قدم زدن و حالت بدنی حین صحبت پیام‌هایی را به ذهن بینندگان مخابره می‌کند. مردم از حالات شما برداشت‌هایی می‌کنند که این برداشت‌ها نحوه تعاملشان با شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این مقاله اصولی بیان شد که به شما یاد می‌دهد چگونه حالات و حرکات و نحوه ایستادن خود را اصلاح کنید تا فردی مطمئن و با اعتمادبه‌نفس به نظر بیایید و احترام دیگران به خودتان را جلب کنید.

به نظر شما قوز کردن و به‌صورت خمیده راه رفتن چه تأثیری بر مخاطب دارد؟ آیا می‌توان گفت افراد با توجه به نحوه ایستادن ما، نحوه رفتارشان و میزان احترامی که به ما می‌گذارند را تعیین می‌کنند؟ آیا شما مجموعه مقالات اخیر ما در مورد چگونگی داشتن گفت‌وگویی مؤثر را مطالعه نمودید؟ این مقالات در مورد 9 کد رفتاری با عناوین ارتباط چشمی، شناخت خود، حالات چهره، لباس پوشیدن، فن بیان و سخنوری، مهارت کلامی، جلب توجه مخاطب و شوخ طبعی است.

منبع:

Amazon.com

درباره‌ی نویسنده: گروه سردبیری ایران‌مدیر

گروه سردبیری ایران‌مدیر متشکل از همکاری مشترک جمعی از صاحب‌نظران، فارع‌التحصیلان و دانشجویان دکترای گرایش‌های مختلف مدیریت است که با تبادل نظر و همفکری استراتژی محتوایی ایران‌مدیر را راهبری می‌کنند. شما نیز درصورت علاقه‌مندی به نشر آثار ارزشمند تالیفی، پژوهشی و ترجمه‌ای خود در حوزه‌ کاربرد مدیریت در کسب‌و‌کار از طریق ایمیل info @ iranmodir.com می‌توانید با گروه سردبیری در ارتباط باشید.

همچنین ببینید

موفقیت

9 گام کاربردی برای یافتن رمز موفقیت در زندگی

چگونه می‌توان موفقیت را تعریف کرد؟ روش‌های متعدد بسیاری وجود دارد که به وسیله آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *