صفحه اصلی / بازاریابی / مدیریت هزینه استارتاپ: کدام هزینه‌ها ضروری و کدام غیرضروری هستند؟
مدیریت هزینه استارتاپ

مدیریت هزینه استارتاپ: کدام هزینه‌ها ضروری و کدام غیرضروری هستند؟

مدیریت هزینه استارتاپ یکی از مسائل اساسی هر کسب‌وکار تازه شکل‌گرفته‌ای است که عدم توجه به آن آثار زیان‌بار زیادی دارد. این‌یک واقعیت تلخ است که اغلب شرکت‌های نوپا برای مواردی هزینه می‌کنند که اصلاً مهم نیست و این تنها یکی از اشتباهاتی فراوانی است که برخی از کارآفرینان در شروع استارت آپ خود مرتکب می‌شوند.

بااین‌حال، این واقعیت که برخی از هزینه‌ها غیرضروری هستند، به این معنی نیست که شما هر زمان که با هزینه‌ای مواجه می‌شوید، باید ارزان‌قیمت‌ترین آن باشد. درواقع، برخی از هزینه‌ها کاملاً ضروری هستند و به‌عنوان یک کارآفرین، لازم است که این تفاوت را بدانید.

ایران مدیر یک لیست از 10 مورد که شما باید برای آن‌ها پول خرج کنید و ۱0 مورد که قطعاً نباید برای آن‌ها هزینه کنید را ارائه می‌کند:

مدیریت هزینه استارتاپ: 10 هزینه ضروری که حتماً باید صورت گیرند.

1. طرح کسب‌وکار

بحث‌های زیادی در مورد برنامه‌های کسب‌وکار وجود دارد، اما به نظر ما، دانستن اینکه در کجا و چگونه می‌خواهید کسب‌وکار را راه‌اندازی کنید، اختیاری نیست.

2. تحقیق بازار

قبل از اینکه بدانید مشتریان آماده خرید هستند، هرگز برای تولید هزینه صرف نکنید. شناختن نیازهای بازار و نحوه پاسخگویی به آن برای موفقیت ضروری است.

3. حسابدار یا مدیر مالی

یک حسابدار خوب می‌تواند پول شما را بیشتر ازآنچه برای حقوق و دستمزد او صرف می‌کنید ذخیره کند. او شما را نسبت به مخارجتان مسئولیت‌پذیر کرده و به شما کمک می‌کند تا برنامه سرمایه‌گذاری خود را تدوین کرده و بازده آن را بفهمید.

4. خرید ناهار برای آن‌هایی که از شما مهم‌تر هستند

درسی حیرت‌انگیز از ثروتمندترین مرد در آسیا، این نکته بیشتر ناظر بر شبکه‌سازی است: ارزش یک وعده ناهار بسیار بیشتر از هزینه آن است.

5. مشاوره حقوقی

درحالی‌که خدمات غیرضروری هزینه‌هایی را برای شما ایجاد می‌کند که از عهده‌ی پرداخت آن‌ها برنمی‌آیید، تقریباً تمام کارآفرینان شرکت‌های نوپا نیاز به مشاوره حقوقی دارند. اگر از ابتدا یک مشاور حقوقی در کنار استارتاپ باشد، شما در آینده با صورتحساب‌های بزرگ و حل ‌و فصل پرونده‌های حقوقی مشکلی نخواهید داشت و به خوبی می توانید از پس مدیریت هزینه استارتاپ خود برآیید.

6. متخصصین مالیاتی

با انجام امور مالیاتی ساعت‌های بی‌شماری را صرف می‌کنید که می‌تواند بهتر در کسب‌وکار شما صرف شود. با استخدام یک کارشناس حرفه‌ای مالیاتی، مشاوره‌ای که نیاز دارید را دریافت کنید.

7. خدمات مشتری

گفته‌شده است که فروش بدون خدمات مانند قرار دادن پول در جیب سوراخ‌دار است. خدمات مشتری یک بخش بسیار سودآور از شرکت شما است و باید در آن سرمایه‌گذاری کنید.

8. بازاریابی و بندسازی

بازاریابی و برند‌سازی یکی از مهم‌ترین نیازهای کسب‌وکار است که هم می‌تواند به‌خوبی برآورده شود وهم می‌تواند به طرز ضعیفی انجام گیرد. پول را هدر ندهید، اما به شکلی عاقلانه آن را در مبارزات هدفمند و قابل‌اندازه‌گیری هزینه کنید.

9. روابط عمومی برون‌سپاری شده

این هم بحث‌برانگیز است، اما به یاد داشته باشید که ما از هزینه‌های متناسب با نتایج قابل‌اندازه‌گیری حمایت می‌کنیم. زمان شما بسیار ارزشمند است و بهتر است صرف فعالیت‌هایی نشود که دیگران هم‌ می‌توانند آن را به‌طور سودمندی انجام دهند.

10. پشتیبانی فنی

به‌عنوان‌ یک قاعده، ساعاتی که شما صرف وب‌سایت و نگهداری از سرور خودکرده‌اید، به‌مراتب بهتر از ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان است (خدماتی که ناشی از نقص فنی در سیستم شماست). یک پشتیبان فنی را استخدام کنید و وقت خود را برای استفاده بهتر در جای دیگر صرف کنید.

مدیریت هزینه استارتاپ: 10 هزینه غیرضروری که حتماً باید از آن اجتناب کنید.

1. خدمات مبتنی بر اشتراک‌های گران‌قیمت

بسیاری از اوقات، نرم‌افزار مدیریت پروژه و سایر اشتراک‌ها ارزان‌تر یا جایگزین‌های رایگان بهتری هستند. تا زمانی که واقعاً به یک روش یا نرم‌افزار پولی نیاز پیدا نکردید از جایگزین‌های رایگان استفاده کنید.

2. لباس‌های گران‌بها

اجازه ندهید نفستان شما را از کسب‌وکار بیرون بکشد. مهم است که حرفه‌ای به نظر برسید، اما شما می‌توانید این کار را نسبتاً ارزان انجام دهید، اگر در مورد نحوه خرید کردنتان هوشمند باشید.

3. دفتر کار فانتزی

هر کس می‌خواهد دفتر مرکزی داشته باشد، اما هزینۀ ایجاد این واحد کسب‌وکار می‌تواند به‌سرعت افزایش یابد. ابتدا روی موفقیت کسب‌وکارتان تمرکز کنید – دفتر می‌تواند صبر کند.

4. تجهیزات گران‌قیمت

مانند هرکسی، ممکن است بخواهید آخرین و بهترین تکنولوژی‌ها را خریداری کنید، اما این بدان معنا نیست که این یک هزینه تجاری مناسب است. فقط آنچه را که واقعاً نیاز دارید خریداری کنید و این کار را تا آنجا که می‌شود اقتصادی انجام دهید.

5. کارمند استخدام کردن پیش از آماده بودن

جالب است که کارفرما باشید و رشد شرکتتان را تماشا کنید؛ اما اگر کسب‌وکار شما آماده نیست، با استخدام افراد فقط پولتان را هدر می‌دهید. ابتدا برون‌سپاری کنید و اگر ازلحاظ مالی برایتان مقدور است آنگاه می‌توانید کارمند استخدام کنید.

6. سفرها یا میهمانی‌های خارق‌العاده کسب‌وکار

این هزینه‌ها هم ممکن است سرگرم‌کننده باشند، اما عاقلانه نیستند. این نوع هزینه‌ها در یک شرکت نوپا نشانه‌ای از موفقیت نیست؛ بلکه نشانه‌ای از هدر دادن پول است.

7. تلاش‌های غیرقابل‌اندازه‌گیری

چه روابط عمومی باشد، چه بازاریابی و چه نام تجاری، اگر شما نمی‌توانید نتایج تلاش‌های خود را اندازه‌گیری کنید، نباید پول را خرج کنید. هنگامی‌که پول کم است، مدیریت هزینه استارتاپ یعنی روی مواردی هزینه کنید که می‌دانید از طریق آن‌ها می‌توانید کسب‌وکار خود را بسازید.

8. خرید فالوورها، لیست‌های بازاریابی ایمیلی یا سایر مشتریان

نه‌تنها این کلاه‌برداری است، بلکه راهی خوبی برای به دست آوردن مشتریان نیست. ممکن است در ظاهر به نظر برسد که شما هزاران فالوور دارید، اما اگر این فالوورها جعلی باشند، هرگز نمی‌توانید بازده هزینه‌هایی که صرف کرده‌اید را ببینید.

9. حمل‌ونقل گران‌قیمت و یا هزینه‌های چاپ

داشتن یک آرم و برخی از کارت‌های کسب‌وکار ارزان‌قیمت معقول است، ولی هیچ دلیلی وجود ندارد که شرکت‌های نوپا هزینه‌هایی را صرف چاپ و حمل‌ونقل کنند. تمرکز خود را بر روی رفع نیازهای مشتریان بگذارید و بعد از آن کارت خارق‌العاده‌ای برای کسب‌وکارتان خلق کنید.

10. خرج پول قبل از اینکه مطمئن باشید پولی به دست می‌آورید.

پول را خرج نکنید مگر وقتی‌که مطمئن هستید که می‌توانید آن مقدار پول را بسازید؛ مگر اینکه یک سرمایه‌گذار خیلی سخاوتمند شما را حمایت مالی کند.

پس در پول خرج کردن احتیاط کنید. همان‌طور که در زندگی سعی می‌کنید به‌اندازه‌ی درآمدتان یا کمتر از آن پول خرج کنید، در کسب‌وکارتان نیز همین‌گونه باشید.

هر کسب‌وکاری منحصربه‌فرد است و نیازهای مختلفی را در زمان‌های مختلف دارد و به همین دلیل است که داشتن کسی که شما را نسبت به تبعات مالی تصمیماتتان مسئولیت‌پذیر کند، برای گرفتن تصمیمات هوشمند بسیار مفید است.

زمانی که شما پول را صرف چیزهایی می‌کنید که واقعاً مهم هستند در واقع، کسب‌وکارتان را در موقعیت خوبی برای موفقیت درازمدت قرار داده‌اید.

شما در کسب‌وکارتان کدام‌یک از هزینه‌های ضروری را فراموش کرده‌اید؟ کدام‌یک از هزینه‌های غیرضروری رادارید؟ از مدیریت هزینه استارتاپ خود چه منافعی را کسب کرده‌اید؟ لطفاً تجربیات خود را با ایران مدیر به اشتراک بگذارید.

منبع:

Entrepreneur

درباره‌ی نویسنده: مهدی فرزین

من مهدی فرزین هستم. دکتری تخصصی مدیریت بازرگانی و کارشناسی ارشد مدیریت MBA دارم. بیش از ده سال است که در زمینه آموزش، پژوهش و مشاوره بازاریابی مشغول به کار هستم و یک‌سال است که به عنوان نویسنده با ایران مدیر همکاری می‌کنم.

همچنین ببینید

تولید کننده محتوا

9 عادت کاربردی برای تبدیل شدن به یک تولید کننده محتوا

تولید کننده محتوا به چه کسانی گفته می‌شود؟ چگونه به موفقیت‌های شغلی خود دست می‌یابند؟ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *