جذب مشتریان از طریق وبسایت یکی از راههای کسب درامد میباشد. وبسایت شما باید هدایتکننده مشتریان به سمت کسبوکارتان باشد. برای داشتن وبسایتی مناسب باید خود را جای مشتریانتان بگذارید و متناسب با نیازها و خواستههای آنها وبسایت خود را طراحی کنید اما متأسفانه مشکل اینجاست که بیشتر وبسایتهای کسبوکارهای کوچک برای این هدف ساخته نشدهاند.
فرض کنید شما وبسایتی دارید که هدف آن ارائه خدمات رزرو آنلاین خانههای بومگردی است. درواقع بازار هدف شما گردشگران و صاحبخانهها هستند که اطلاعات اقامتگاه خود را روی وبسایت شما قرار میدهند. اینطور به نظر میرسد که شما در حال ارائه خدمات به مصرفکننده بهعنوان یک بازاریاب واسطه هستید. شما باید اطلاعات ارزشمندی را درباره محصولات خود در اختیار گردشگران قرار دهید تا از این طریق هم با بازار هدف موردنظرتان ارتباط برقرار کنید و هم کسانی را که صرفاً علاقهمند به کسب اطلاعات درباره اقامتگاهها هستند را جذب کنید.
در حقیقت اگر شما میخواهید وارد کسبوکاری شوید باید ابتدا به تولید محتوای جذاب و قوی فکر کنید. همچنین باید درباره آنچه در وبسایت شما قرار میگیرد مانند اطلاعاتی که صاحبخانه روی وبسایتتان قرار میدهد، آگاهی کامل داشته باشید.
هنگامیکه قصد و نیت خود را روشن کردید، سؤال بعدی این است که شما توسط چه سایتی تلاش میکنید که اهداف خود را به دست بیاورید؟ شما باید وبسایتی طراحی کنید که استفاده از آن برای مصرفکنندگان آسان باشد یعنی امکان دسترسی به بخشهای مختلف وبسایت به راحتی فراهم باشد و اطلاعات موردنیاز در دسترسشان قرار گیرد.
ایران مدیر 10 نکته برای بهبود و بهینه سازی وبسایت را برای جذب مشتریان بیان میکند.
1. وبسایتی متناسب با تلفن همراه داشته باشید
داشتن سایتی که سازگار با نمایش روی صفحه تلفن همراه باشد، بسیار مهم است. بیشتر مردم از طریق موبایل به اینترنت دسترسی دارند تا کامپیوترهای رومیزی و این شیوه دسترسی رو به گسترش است. شما بازدید بسیاری خواهید داشت اگر سایتتان روی تلفن همراه به خوبی و با سهولت قابل دسترسی باشد. همچنین در فضاهای مجازی بیشتر دیده میشوید. بسته به پلتفرم و طراحی وبسایت فعلی شما، تبدیلشدن به یک وبسایت متناسب با تلفن همراه میتواند کاملاً مقرونبهصرفه باشد.
2. تماس با خود را آسان کنید
شماره تماس خود را بزرگ و پررنگ در بالای هر صفحه وبسایت خود قرار دهید و برای مشاهده در تلفن همراه، آیکون تماس تلفنی را که در بالای صفحه قرار دارد، حتماً در نظر بگیرید. برخی کاربران، بهویژه آنهایی که برای دسترسی به سایت شما از تلفن همراه استفاده کردهاند، بیشتر خواهان تماس با شما هستند تا اینکه خودشان فرم را پر کنند. برای آنها این کار را آسان کنید.
3. دسترسی به فرمها را آسان کنید
لینکهای فرمهای مربوطه باید در تمام صفحات وبسایت وجود داشته باشد. در فرمها سؤالات را به حداقل برسانید و محل نوشتن هر پاسخ را بهاندازه کافی بزرگ کنید تا ورود اطلاعات با تلفنهای همراه آسان شود. فراموش نکنید، هدف این است که کار برای بازدیدکنندگان آسانتر شود.
4. سایت خود را بر SEO قوی پایهگذاری کنید
قبل از صرف هزینهای برای جستجوگرها، مطمئن شوید که وبسایت شما برای پشتیبانی از یک کمپین پیکربندی شده است. مهمتر از همه: برای هر صفحه یک عنوان منحصربهفرد با کلمات کلیدی مهم داشته باشید، ساختار واضح داشته باشید، مطمئن شوید که همه مطالب، منحصربهفرد و مفید هستند و توسعهدهنده وبسایت شما یک متن تشخیصی برای شناسایی و حل مشکلات فنی SEO را اجرا میکند.
5. برای جذب مشتریان محتوای مفید تولید کنید
تمرکز محتوا را بر این قرار دهید که چگونه محصول شما نیاز مشتری را برطرف میکند و مشکل او را حل میکند. مشتری میخواهد بهسرعت به این نتیجه برسد که چیزی را که میخواهد دارید یا نه؛ و اگر بله چرا باید شما را بهعنوان بهترین گزینه انتخاب کند. شما باید این پیامها را بهسرعت انتقال دهید زیرا اگر بازدیدکنندگان نتوانند ظرف چند ثانیه آنچه را میخواهند پیدا کنند، از وبسایت شما به وبسایت رقیب خواهند رفت.
6. از فضای سفید بیشتری استفاده کنید
طراحی صفحات شلوغ و درهم به نظر آشفته و بدون مدیریت میآیند. فضای سفید، تخصصی و سازمانیافتگی را انتقال میدهد. شما کدام را بهعنوان چشماندازی از خود ترجیح میدهید؟
7. از تصاویر سفارشی استفاده کنید
تصاویر آماده کارآمد نیستند. عکسها و تصاویر خلاقانه و حرفهای از کارکنان و امکانات خود به نمایش بگذارید. این کسبوکار شما را واقعیتر و منحصربهفرد نشان میدهد که منجر به جذب مشتری از وب سایت میشود.
8. پیشنهادات عالی برای مشتریان داشته باشید
آیا شما به بازدیدکنندگان دلیل خوبی برای بازدید از وبسایتتان ارائه میدهید؟ چشماندازهایی که از خود ارائه میدهید همیشه به محرک نیاز دارند. وبسایت شرکت جایی برای ملاحظهکاری ندارد، بنابراین چیزی ارزشمند را پیشنهاد دهید. چیزی که قیمت بسیار قابلتوجهی داشته باشد برای مثال خدمات رایگان برای یک ماه.
9. تماسها را پیگیری کنید
وبسایتتان ممکن است بیشتر ازآنچه شما فکر میکنید منجر به جذب مشتری شود… یا کمتر. تنها راه متوجه شدن این است که تلفنها و فرمهای پرسشنامه را پیگیری کنید. این میتواند کمی مکارانه باشد، بنابراین مطمئن شوید که پشتیبان، وبسایت را برای چنین پیگیریهایی بهدرستی طراحی کرده است.
10. تجزیه و تحلیل کنید و تغییرات لازم را اعمال کنید
درنهایت، ترافیک وبسایت خود را بررسی کنید تا ببینید بازدیدکنندگان چهکارهایی انجام میدهند. صفحات با ترافیک کمتر ممکن است نیاز به محتوای بهتر داشته باشند. صفحات با زمان نمایش طولانی ممکن است منجر به جذب بیشتر شوند. اگر رفتار کاربر را تجزیهوتحلیل کنید، میتوانید سایت خود را بهطور مداوم بهبود ببخشید تا آن را تبدیل به یک ماشین مولد کنید. این کار ممکن است زمانگیر باشد، اما ارزشش را دارد.
سخن آخر
هر کسبوکاری که دارید و در هر صنعتی که هستید برای جذب مشتریان «داستان خود را آنلاین» تعریف کنید. مشتریان میخواهند بدانند شما چه کسی هستید و چهکاری انجام میدهید. طراحی وبسایتی که با استفاده از آن بتوانید داستان خود را تعریف کنید و محصولاتتان را به شیوه آسان در دسترس مشتریان قرار دهید، نقطه عطفی در کسبوکارتان است که به جذب مشتریان بیشتر و بهبود فروش منجر میشود.
آیا شما برای جذب مشتریان بیشتر اقداماتی را برای بهبود وبسایتتان انجام میدهید؟ لطفاً نظرات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
منابع: