صفحه اصلی / رهبری / حامیان برند : چگونه رهبران می‌ توانند کارکنان را به حمایت از برند ترغیب کنند؟
حامیان برند

حامیان برند : چگونه رهبران می‌ توانند کارکنان را به حمایت از برند ترغیب کنند؟

حامیان برند به دنبال حمایت از برند، که به عنوان توصیه دهان به دهان مثبت شناخته می‌شود، ابزار مؤثری برای برندسازی سازمانی است. در مطالعات بی‌شمار، اقداماتی برای حمایت از برند شناسایی شده، که همان نتایج تبلیغات سنتی را با هزینه‌های پایین‌تر، تکرار می‌کنند.

یک حالت رایج حمایت از برند به ویژه در مالزی، بهره‌گیری از شخصیت‌های شناخته شده به عنوان سفیران یا حامیان برند است، اما این کار به‌ویژه برای بسیاری از استارت‌آپ‌ها و سازمان‌های کوچک، هزینه‌های زیادی دارد.

در گستره‌ اشباع شده‌ شبکه‌ اجتماعی، سازمان‌ها باید از اهرم دارایی خام، اما با پتانسیل بالای بازاریابی خود، یعنی کارکنان‌شان استفاده کنند.

به‎گفته سیسکو سیستمز(Cisco Systems): از دیدگاه بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، پست‌های اجتماعی کارکنان، هشت برابر پست‌های کارفرمایان‌شان، مخاطب را به سوی سازمان جذب می‌کنند.

شرکت بازاریابی دیجیتال وی آر اس ام(WeRSM) که تخصصش در حوزه رسانه های اجتماعی است، می‌گوید: فقط پانزده درصد کاربران به پیشنهادات حامیان برند یا سازمان اعتماد می‌کنند، اما 89 درصد آن‌ها به اظهار نظرهای مثبت و رضایت‌بخش شبکه خود، اعتماد می‌کنند.

در پژوهش هینج مارکتینگ (Hinge Marketing)، حدود 86 درصد پاسخ دهنده‌ها گفتند: حمایت از برند، تأثیرات مثبتی بر مسیر شغلی آن‌ها داشته و به آن‌ها امکان داده است شبکه حرفه‌ای خود را گسترش دهند و هم‌گام با جدیدترین روندها حرکت کنند.

از این رو، اثبات شده است که حمایت کارکنان به عنوان حامیان برند ،می‌تواند آگاهی برند را افزایش داده، اعتماد ذی‌نفعان مختلف را جلب کرده و کیفیت عملکرد کارکنان را ارتقا دهد.

همه افراد سازمان شما سفیر هستند؛ به همین دلیل، در ادامه توسط ایران مدیر روش‌هایی بیان می‌شود مبنی بر این‌که چگونه رهبران می‌توانند کارکنان‌شان را در حمایت داوطلبانه و محترمانه از برند رهبری کنند.

1. حامیان برند را با ارائه مثال راهنمایی کنید

همه چیز از نگرش شما نسبت به کارکنان‌تان نشأت می‌گیرد. آیا وقت کافی برای صحبت و گفت‌وگوی صادقانه با معاونین خود می‌گذارید؟

در حال حاضر، ملنیال‌ها به دنبال کار در مکان‌هایی هستند که بوروکراسی و کاغذبازی کم‌تر و هم‌کاری و مشارکت مدیریت ارشد، بیشتر است؛ چون استعدادهای جوان همیشه به دنبال فرصت‌هایی برای درمیان گذاشتن ایده‌های خود با شما هستند.

یک تکنیک ارزشمند دیگر، مشارکت دادن کارکنان‌تان در مسایل مرتبط با سازمان است. برای مثال، اگر شرکت عملکرد خوبی ندارد، جلسه‌ای در سالن اجتماعات برگزار کنید و بدون معطلی کارکنان‌تان را از جدیدترین مسائل مطلع کنید. از این فرصت برای بررسی و حل و فصل مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها استفاده کنید. کارکنان، اعتماد شما (به خودشان) را درک کرده و قدردان آن هستند و در حمایت و مشارکت در سازمان، تردید نخواهند کرد.

این قاعده است که وقتی در مورد کار با دوستان و خانواده صحبت می‌کنید، موضوع رهبری سازمان ناگهان پررنگ می‌شود. بسیاری از ما تابع احساسات‌مان در مورد مدیران و هیأت رئیسه هستیم.

2. کارکنان را در کانون توجه قرار دهید

حامیان برند و کاکنان در کانون توجه

سازمان‌ها براساس محصولات و خدماتی تعریف می‌شوند که ارائه می‌کنند، اما کارکنان نقش حیاتی در شکل‌دهی برند سازمان ایفا می‌کنند. کارکنان‌تان را تشویق کنید در زمینه نحوه بیان و اظهار خودشان از طریق کار، خلاقیت داشته و آن را با شبکه خود به اشتراک بگذارند.

به کارکنان‌تان صادقانه بگویید مطمئن‌ترین حامیان برند سازمان هستند.

وقتی از کارکنان به‌خاطر سخت‌کوشی‌شان قدردانی کنید، آن‌ها هم برای رهبری شما احترام قائل می‌شوند.

به رویه کار سازمانتان نگاهی بیاندازید. آیا به کارکنان‌تان به‌خاطر ایستادگی و تسلیم‌ناپذیری‌شان پاداش می‌دهید؟

آیا از طریق برگزاری دوره‌های ارتقای مهارت یا ترفیح رتبه، امکان توسعه فردی را برای آن‌ها فراهم می‌کنید؟

حساب‌های سازمان‌تان در رسانه‌های اجتماعی را ارزیابی کنید. آیا در پست‌هایی که در رسانه‌های اجتماعی می‌گذارید، از بیشتر تلاش‌ها و دستاوردهای کارکنان‌تان قدردانی می‌کنید؟

مهم‌تر از همه، عکس‌العمل و پاسخ شما به اشتباهات کارکنان می‌تواند حمایت آن‌ها از سازمان را تضعیف کند.

وقتی به عنوان رهبر، در دوره‌های شلوغ و آشفته کاری از آن‌ها حمایت اخلاقی می‌کنید باعث ترویج رهبری اخلاقی شده و آن‌ها به خوبی درک کرده و قدردان هستند.

3. توسعه مهارت‌های حامیان برند

حامیان برند و توسعه مهارت

کارکنان‌تان انگیزه دارند فعالانه سازمان‌تان را برند کنند، اما شما چگونه می‌توانید مهارت‌های آن‌ها برای حمایت از برند را شکل دهید؟ ابداً توصیه نمی‌کنیم کارگاه پنج ساعتی در مورد نحوه حمایت از برند سازمان‌تان براساس یک سری شاخص اصلی و ساختار عملکرد برگزار کنید.

به جای این کار، روی مهارت‌های اصلی تمرکز کنید که شیوه ابراز وجود کارکنان‌تان در محل کار و در مواجه و برخورد با مراجعه کننده‌ها را بهبود می‌بخشد. برای مثال، مهارت‌های کپی رایت و عکاسی برای ثبت لحظات و تبدیل آن‌ها به پست‌های به یاد ماندنی در رسانه‌های اجتماعی، بسیار لازم هستند. وقتی آن‌ها با ذی‌نفعان مربوط دیدار می‌کنند، وجود برند شخصی در ترسیم تصویر برند سازمان‌تان بسیار مفید است.

سخن آخر

به عنوان رهبر، باید کارکنان را در مرکز برنامه‌های حمایت از برندتان قرار دهید؛ چون پتانسیل زیادی دارند که باید از آن استفاده کنید.

شما استارترها، با این سه روش می‌توانید کارکنان‌تان را به حمایت فعال از برند تشویق کنید و در عین حال، از ارزش‌های اصلی سازمان‌تان هم منحرف نشوید.

اگر اولین گام‌هایی که برمی‌دارید، مؤثر باشند، خیلی زود متوجه می‌شوید انگیزه بیان و ابراز برند، محصولات یا خدمات سازمان در کارکنان‌تان به‌طور طبیعی ایجاد شده است.

آیا شما در سازمان‌تان از برند خود حمایت می‌کنید؟  آیا در سازمان خود از روش‌های ذکر شده استفاده‌ می‌کنید؟ لطفاً نظرات خود را با کاربران ایران مدیر به اشتراک بگذارید.

منبع:

leaderonomics

درباره‌ی تیم ایران مدیر

همچنین ببینید

اداره پرسنل

اداره پرسنل و نکاتی که مدیران منابع انسانی در کسب و کار باید بدانند

اداره پرسنل یکی از مهم‌ترین وظایف مدیران منابع انسانی هر مجموعه‌ای است. رشد و گسترش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *