صفحه اصلی / توسعه فردی / ارتقای شغلی : پس از رد درخواست ارتقای شغلی چه واکنشی نشان می دهید؟
ارتقای شغلی

ارتقای شغلی : پس از رد درخواست ارتقای شغلی چه واکنشی نشان می دهید؟

ارتقای شغلی  موضوعی است که همه کارمندان  در برهه‌ای از خدمت به آن فکر می‌کنند. به گونه ای که احساس می‌کنند زمان آن فرا رسیده که به سمتی بالاتر ارتقا پیدا کنند و گاهی هم حس می‌کنند مدیران نسبت به توانایی‌های آنان بی‌تفاوتند.

این جاست که کارمندان تصمیم می‌گیرند جایگاه شایسته خود را در سازمانشان به دست آورند. این تازه شروع یک ماجراست. به هر حال این امکان وجود دارد که مدیران با درخواست شما موافقت کنند، اما گاهی هم این اتفاق نمی‌افتد و درخواست شما رد می‌شود. هنگامی‌که درخواست ارتقای شغلی می‌دهید ولی به آن دست نمی‌یابید باید چگونه رفتار کنید؟ با صرف‌نظر از اینکه شما به‌طور رسمی برای ارتقای جایگاه شغلی اتان مصاحبه داده‌اید و یا اینکه صمیمانه هنگام گفت‌وگو با مدیرتان این درخواست را مطرح کرده‌اید، باید بدانید ترفیع رتبه کار ساده‌ای نیست.

اگر ارتقای درجه بیابید بسیار خوب است اما اگر قبول نشوید و درخواستتان رد شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ ایران مدیر در این مقاله رفتارهایی که کارمندان پس از دریافت نکردن ترفیع شغلی باید انجام دهند را بررسی می‌کند.

هنگامی‌که احساس می‌کنید پیشرفت کاری خوبی داشته‌اید و شایستگی ارتقا به جایگاه بالاتر را دارید ولی فرد دیگری که ازنظر شما شایستگی کمتری دارد به آن رتبه دست‌یافته، ناامید و دلسرد می‌شوید.

نکته‌ای که باید به خاطر داشته‌باشید این است که این تصمیم الزاماً منعکس‌کننده سطح کاری شما نیست. گاهی اوقات، این تصمیم‌ها ناشی از کمبود بودجه، سیاست‌های شرکت، سطح کارمندان یا عوامل دیگر است. پس نباید با هنگام رد درخواست ترفیع بد ترین حالت را تصور کنید و آن را به حساب ناکارآمد بودنتان بگدارید.

درخواست ترفیع درجه از سمت شما یک حرکت شجاعانه و جاه‌طلبانه است و ممکن است با عکس‌العمل دُرست و استفاده از فرصت‌های جدید درنهایت به جایگاه مطلوبتان دست‌یابید.

شش رفتاری که بعد از رد درخواست ارتقای شغلی باید انجام دهید

در صورت عدم پذیرش درخواست ارتقای شغلی ، بر اساس توسعه فردی شش راه‌حل پیشنهاد می‌شود:

1. احساسات خود را بروز دهید

ارتقای شغلی و احساسات

اگر نیاز دارید که شکایت کنید و ناراحتی خود را بروز دهید، پس آن را پنهان نکنید. احساسات شما قابل‌قبول و قابل توجیه هستند، پذیرفته نشدن درخواست ارتقای شغلی ناامیدکننده است و اگر حتی برای آن جایگاه شغلی مصاحبه هم می‌دادید اتلاف وقت بود.
به خودتان زمان داده و سپس تمام عواطفتان را بروز دهید. با یک دوست صحبت کنید و بگذارید او به صحبت‌های شما گوش دهد.

2. درخواست ارتقای شغلی خود  را مجدداً ارزیابی کنید

هر احساسی که داشته باشید، شاید دانستن اینکه در پس‌زمینه احساساتتان چه هست اهمیت داشته باشد. آیا این ترفیع درجه، دستیابی به جایگاه رویایی‌تان است یا خیر؟ یا اینکه ناراحتی شما به دلیل عدم افزایش حقوق و نگرفتن پاسخ مثبت است؟

خودارزیابی می‌تواند به شما کمک کند که راجع به اقدامات بعدی‌تان فکر کنید:

  • اگر با نوع کاری که انجام می‌دهید، شاد هستید اما به دنبال درآمد بیشتر هستید، منطقی است که شرکتتان را عوض کنید.
  • اگر برای ارتقای شغلی نیازمند کسب مهارت‌های جدید و متفاوتی هستید، باید به دنبال راه‌هایی باشید تا آن مهارت‌ها را به مجموعه مهارت‌های خود اضافه کنید.

در آخر، سعی کنید این وضعیت را از بیرون نگاه کنید. آیا شما شایستگی ترفیع را داشتید؟ اگر در حال حاضر، در جایگاه فعلی اتان کاری فراتر ازآنچه باید انجام دهید انجام نمی‌دهید، منطقی است که چرا ترفیع نگرفته‌اید. اگر تنها درخواست داده‌اید و یک پرونده قوی برای نشان دادن شایستگی خود ارائه نکرده‌اید، راهنمای خوبی هست که نشان می‌دهد دلیل رد درخواست ترفیع درجه اتان چه بوده است.

3. در شغل خود حرفه‌ای باشید

اگر می‌خواهید گلایه، شکایت و آه و ناله کنید، در خانواده و جمع دوستانتان این کار را انجام دهید. سرکار و هنگام گفت‌وگو با مدیرتان سعی کنید رفتار حرفه‌ای داشته ‌باشید.

اگر هنگام گفتگوی دونفره با مدیرتان خبر رد درخواست ارتقای شغلی خود  را می‌شنوید، پاسخ مؤدبانه‌ای بدهید. شما می‌توانید بگویید: ممنون که درخواست من را بررسی کردید.»

در این شرایط هر فردی ممکن است با شنیدن خبر رد درخواستش دستپاچه شود، ولی دادن پاسخ محترمانه حتی در این شرایط سخت قابل‌تقدیر است. حتی گاهی همین رفتار محترمانه در مراحل بعدی ترفیع مناسب‌تری را نصیب شما خواهد کرد.

4. از مدیرتان بخواهید علت را توضیح بدهد

ارتقای شغلی و گفت و گو با مدیر

در روزهای پس از شنیدن خبر، سعی کنید نزد مدیرتان یا افراد سطح بالای شرکت که در این تصمیم‌گیری دخالت داشتند بروید و از آن‌ها علت رد درخواست ترفیع درجه‌تان را بپرسید و درباره نگرفتن ترفیع با آن‌ها گفت‌وگو کنید. سپس دریابید که چه‌کارهایی می‌توانید انجام دهید تا در آینده برای ارتقای شغلی  مناسبتان  واجد شرایط باشید.

ممکن است دلایل قانع‌کننده نشنوید. اغلب مردم هنگام بیان نقدها احساس خوشایندی ندارند؛ اما این امکان هم هست که نظرات عملی دریافت کنید. شاید شما یک مهارت اصلی را نداشته‌اید که می‌توانید آن را باکلاس رفتن یا کار داوطلبانه در پروژه‌ای جدید به دست ‌آورید. یا شاید کار شما در یک حوزه خاص نیاز به بهتر شدن داشته ‌باشد.

اگر می‌بینید که پاسخ‌ها مبهم است، می‌توانید سؤالات خاصی بپرسید مانند اینکه آیا مهارت خاصی هست که لازم باشد روی آن کارکنم؟ مهارتی که به جلب نظر مدیران و دریافت ترفیع شغلی بیانجامد.

5. هرگز خود را با همکارتان مقایسه نکنید

وقتی می‌بینید همکارتان برعکس شما ترفیع رتبه یافته است، ممکن است دل‌آزرده شوید؛ اما سعی کنید خودتان را با او مقایسه نکنید. این کار شما را به ترفیع گرفتن نزدیک نمی‌کند بلکه اگر این مجادله را پیش مدیرتان ببرید باعث تأسف برای شما خواهد شد.

ارتقای شغلی و همکاران

6. استراتژی شغلی خود را تدوین کنید

آیا فکر می‌کنید که در آینده امکان ترفیع دارید یا به نظر می‌رسد که احتمالاً هیچ‌گاه به آن دست نخواهید یافت؟ اگر مورد دوم باشد، منطقی است که رزومه خود را بازنویسی کنید و به دنبال شغل باشید.

اما اگر مورد اول باشد، یک چارچوب زمانی برای ایجاد تغییراتی که احتمال گرفتن ترفیع را بیشتر می‌کند تعیین کنید، بعد در تاریخ مشخصی بار دیگر با مدیرتان ملاقات و درخواستتان را مطرح کنید.

سخن آخر

در این مقاله به 6 رفتار کارمندان پس از دریافت نکردن ترفیع شغلی اشاره شد. دانستیم که اجرای این رفتارها می‌تواند اثر مثبتی بر ترفیع دهندگان داشته باشد. آیا شما تاکنون درخواست ترفیع کرده‌اید؟ لطفاً تجربه‌های خود را با کاربران ایران مدیر به اشتراک بگذارید.

منبع:

Thebalancecareer

درباره‌ی ایران مدیر

همچنین ببینید

موفقیت

9 گام کاربردی برای یافتن رمز موفقیت در زندگی

چگونه می‌توان موفقیت را تعریف کرد؟ روش‌های متعدد بسیاری وجود دارد که به وسیله آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *