تخریب خود چگونه شکل میگیرد؟ عاداتی مثل تردید نسبت به خود، ناتوانی در پذیرش اشتباهات و پیوسته بهتعویقانداختن کارها، موجب تخریب خود و کاهش توسعه فردی میشوند. دوری از عادات خودتخریبگر بخش ضروری تبدیلشدن به فردی سالم است؛ اما این کار همیشه آسان نیست.
ممکن است برای برخی افراد نهادینهکردن این عادات دشوار باشد؛ بنابراین، شناخت این عادات منفی باید اولویت مدیران جوان باشد تا در زمان صرفهجویی شود و به پیشرفت کاری و شخصی افراد کمک کند. برای بهدستآوردن اطلاعات بیشتر در این زمینه، از اعضای انجمن کارآفرینان جوان پرسیدیم که چه عادات خودتخریبگری در مدیران رایج است و چطور باید با آنها کنار آمد. در این مقاله ایران مدیر به پاسخها و بررسی این موضوع میپردازیم.
1. سندرم خودفریبی و تخریب خود
من لیاقت هیچکدام از موفقیتهایم را ندارم. من یک کلاهبردارم. این تفکر بین رهبران موفق رایج است و میتواند تأثیری مخرب بر عملکردشان داشته باشد. برای اینکه از ضعیفشدن تواناییهایتان جلوگیری کنید، سختیهایی را به یاد بیاورید که پشت سر گذاشتهاید. اگر تابهحال اینطور بودهاید، خودفریبدهنده نیستید. فقط به چشمانداز نیاز دارید.
2. پرکاری و تخریب خود
خودتخریبگری و تنفر از خود عملی ذاتاً انسانی است؛ چون از تمایل نسبت به ناهنجاریهای شناختی سرچشمه میگیرد؛ بهویژه رهبران به عمل خود تخریبگری کاری بیشازحد گرفتار میشوند. فکر میکنیم چون کارآفرین هستیم، باید بیشازحد کار کنیم. معمولاً فراموش میکنیم که استراحت نیز به همان اندازه مهم است. برنامهریزی برای استراحت منظم میتواند از این حالت پیشگیری کند.
3. نپذیرفتن اشتباه
بسیاری از افراد نمیپذیرند که در مواضعشان اشتباه کردهاند و این مشکل بزرگی است. آنها بهجای اینکه خیلی ساده اعتراف کنند که اشتباه کردهاند، خلاف آن را انجام میدهند و روی نظر اشتباهشان بیشتر تأکید میکنند. هیچکس کامل نیست و اشکالی ندارد که گاهی وقتها اشتباه کنید. رشد درونی واقعی از درسهای آموختهشده و چگونگی حرکت در آن شرایط بهدست میآید.
4. اهمالکاری و تخریب خود
خیلی راحت است که تا لحظه آخر وقتتان را تلف کنید و به خودتان بگویید که هنوز وقت دارید. متأسفانه صبرکردن تا زمان اتمام مهلت پروژه، وقتی برای اصلاح اشتباهات و کامل انجامدادن کار باقی نمیگذارد. میتوانید بهسادگی عادت اهمالکاری را با تعیین ضربالعجل برای خودتان از بین ببرید تا به اهدافتان برسید.
5. برونسازی سرزنش
برونسازی سرزنش میتواند مانع بزرگی برای رشد فردی باشد. اغلب اوقات میشنوم که مردم، دیگران را بهخاطر شکست، وقتی اجازه میدهند بهسلامتی شان آسیب برسد یا رنج بیشتری بکشند سرزنش میکنند. برونسازی سرزنش به این معنا نیست که شما بهتنهایی مسئول هستید، ؛ چون به شما اجازه میدهد نقشتان را بپذیرید و رشد کنید.
6. عذرخواهیکردن و تخریب خود
معمولاً متغیری وجود دارد که میتوانیم برای نتیجهای غیرقابلانتظار پیدا کنیم. بااینحال باید از سرزنشکردن خودداری شود؛ زیرا مانعی برای حل مسئله است. با پذیرش مسئولیت شکست، به خودتان فرصت میدهید تا تشخیص دهید مشکل چگونه ایجاد شده است و چطور باید از بروز مجدد آن جلوگیری کرد. در غیر اینصورت بهجای حل مشکل، بهانهای برای وجود آنها خواهید یافت.
7. تصمیمگیری احساسی
بهطورکلی سریعترین راه برای تصمیمگیری هوشمندانه، استفاده از دادهها بهمنظور توجیه حرکت به جلو یا گذر از فرصت بهطور کامل است تا بازگشت سرمایه تعیین شود. بااینحال بسیاری از صاحبان مشاغل خیلی احساساتی فکر میکنند و از پیگیری مبارزات انتخاباتی یا مشارکتهایی خودداری میکنند که میتواند بهطور معناداری تجارتشان را توسعه دهد.
8. برونسپاری تفکر
بسیاری از افراد پرکار و کارآفرین تصمیمگیری را به افراد متخصص میسپارند و به تصمیمات آنها اعتماد میکنند؛ بدون اینکه خودشان کمی تفکر انتقادی داشته باشند و تحقیق کنند. اینکه کار را به افراد متخصص و کارآزموده بسپارید خوب است، اما همیشه عاقلانه است که نظراتشان را به میزان اهمیت تصمیمات در نظر بگیرید.
9. نبود چشمانداز برای آینده و تخریب خود
یک عادت خودتخریبگرانه که مدیران باید نسبت به آن محتاط باشند، این است که تنها به زمان حال فکر میکنند. مدیران باید چشماندازی از آینده را در ذهن داشته باشند. البته مدیران باید بتوانند در زمان حال زندگی کنند؛ اما باید با دیدی به زمان حال توجه شود که نسبت به آینده وجود دارد.
10. نبود اعتماد
اگر مدیر هستید، احتمالاً با انجام کارهای کوچک به اینجا رسیدهاید. خیلی راحت است که به این دام بیفتید که «اگر میخواهم درست انجام شود، باید خودم آن را انجام دهم». این طرز فکر موجب نابودی خلاقیت میشود. فراموش نکنید افراد زیادی با ایدههای بزرگ وجود دارند، پس به دیگران اعتماد داشته باشید.
11. نبود روال کاری و تخریب خود
پروبالدادن زمانی به کار میآید که تعطیلات آخر هفته بیرون میروید یا بازی میکنید. وقتی به ایجاد یک کسبوکار پرسود امید دارید نباید به آن پروبال دهید. حتماً برای اهدافی که دارید در طول سال برنامهریزی کنید. بر اساس آنچه در سهماهه قبلی آموختهاید، تجدیدنظر، رشد و پیشرفت کنید تا احتمال خودتخریبی را کاهش دهید.
12. انجام کار بدون تمرکز
وقتی ایمیل یا پیامی را دریافت میکنم یا دیگران مانع ادامه کارم میشوند، بهسختی میتوانم روی کارم تمرکز کنم. من تمام کارهای روزانهام را روی تقویم مشخص میکنم تا انتخاب دیگری جز انجام آنها نداشته باشم. وقتی کار مهمی دارم، استفاده از کپشن اینستاگرام و فیسبوک را کمتر میکنم تا بتوانم بیشتر کار کنم.
13. نداشتن علاقه
رفتار خودتخریبگرانه دیگر این است که صاحبان کسبوکار کاری را انجام و ادامه میدهند که دیگر به آن علاقهای ندارند. وقتی این اتفاق میافتد، باید به عقب برگردید و شرایط را ارزیابی کنید. از خودتان بپرسید که چرا چنین احساسی دارید و چه چیزی میتواند علاقهمندی شما را تغییر دهد. گاهی یک مشکل ساده وجود دارد، گاهی نیز باید به سمت چیزی بروید که شور و هیجان را به شما القا میکند.
14. کمالگرایی و تخریب خود
آیا قصد دارید با ایمیلی که 20 دقیقه وقت صرف نوشتنش کردهاید بهخاطر سپرده شوید یا اگر آن را دو بار بازنویسی کنید به همان انداز موفقیتآمیز است؟ اغلب اوقات تمایل داریم خودمان را وقف همهچیز کنیم؛ اما کمکردن سطح تلاشی که برای امور خاصی صرف میکنیم میتواند باعث صرفهجویی در وقت و استفاده از زمان آزاد برای انجام کارهایی شود که توجه به آنها نتایج بهتری بهدنبال خواهد داشت.
سخن آخر
در این مقاله ایران مدیر موضوع تخریب خود بررسی شد. همچنین با 14 عادت خود مخرب و چگونگی اجتناب از آنها آشنا شدیم. آیا شما تجربهای در این زمینه داشتهاید؟ لطفاً ایدهها و تجربههای خود را با کاربران ایران مدیر به اشتراک بگذارید.
منبع:
Success