کسب و کارهای کوچک آنلاین ترسناک هستند. کسب و کارهای بزرگ بهراحتی میتوانند توسط PPC, SEO, SMM و کمپینهای بازاریابی، آنها را کنار بزنند.
اگرچه، مؤسسان باهوش استارت آپ جنگ تجاری را به فضای وبلاگها منتقل میکنند، هزینههای کمی برای کالای باکیفیت درخواست میکنند، دید خود را وارونه میکنند، نظرات خود را بر پادکستها منعکس نمیکنند، کالای کسب و کارهای کوچک آنلاین را بیارزش میدانند و برای تولیدات آنها احترام قائل نمیشوند.
اما بااینحال نگاهی به دنیای وب جهانی اینترنت بی اندازید. این کسب و کارها با خدماتی که توسط کسب و کارهای کوچک آنلاین ارائه میشود تغذیه میگردد. تکنولوژی تولید محصولات و تبدیل مشتریان به این دلیل وجود دارد که کسب و کارهای کوچک کد نویسی میکنند، خدمات را طراحی میکنند و صفحات وبسایتها، پستهای وبلاگها را مینویسند و پیشنیازهای بازاریابی که مشتری را جذب و فروش را زیاد میکند انجام میدهند؛ و هر کسب و کار عظیمی برای زنده ماندن به خدمات اینها متکی است.
اگر صاحب کسب و کارهای کوچک آنلاین هستید، میتوانید بترسید و هنگامیکه رقیب خود را در میدان مبارزه میبینید جا بزنید و یا میتوانید گزینه بهتری را انتخاب کنید؛ زیرا گزینهی بهتری وجود دارد.
هنگامیکه شروع به ساختن محتوای کسب و کارهای کوچک خود کردید، متوجه رفتارها، ویژگیهای شخصیتی و قابلیتهایی خواهید شد که باعث ایجاد تفاوت بین کسب و کارهایی که میخواهند فروششان را شتاب ببخشند، سود حاصل کنند و خدمات و کسب و کارهایی که میخواهند بیشتر بفروشند و ROI خود را افزایش دهند ولی ظاهراً قادر به انجام این کار نیستند، میشوید.
بر اساس مشاهدات، ایران مدیر ۷ نکته مهم برای موفقیت کسب و کارهای کوچک آنلاین مطرح میکند.
۱٫ انگیزه
این عنوان ممکن است بیشازحد ساده به نظر برسد، اما اگر شما صاحب یک کسب و کار کوچک هستید، منظور را متوجه خواهید شد.
هیچ جایگزینی برای عشقی که به محصولات و خدمات خود میورزید، حضور مستمری که در کار دارید، ذوقی که از دریافت سفارشی جدید حس میکنید و اشتیاق سوزندهای که ساعتهای اضافی کار کنید تا به هدف خود برسید و محصول خود را تحویل دهید و کسب درآمد کنید، وجود نخواهد داشت.
اگر کارآفرینی به خدمات و یا کالا و پروسهی انجام دادنشان علاقه نداشته باشد، هیچکدام از صحبتهای زیر معنایی نخواهند داشت.
هرگونه کسب و کاری که رؤیای آن را دارید، تنها آن را برای پول انجام ندهید. همهچیز یک کسب و کار بدست آوردن درآمد نیست، بلکه قسمتی از آن بهبود بخشیدن زندگی مشتریان خودتان است.
اگر مایل هستید به این هدف برسید، باید بر حوزه صنعتی خود چیره شوید. باید اولویت اول مشتریان برای محصولات و خدمات باشید. در پیشنهادهای خود بهترین باشید تا مشتریانتان شما را به رقیبتان نفروشند.
۲٫ نحوهی ارائه خدمات
کسب درآمد میتواند یک فعل وسوسهآمیز باشد که برای دنبال کردن منافع خود و ثروتمند و مشهور شدن انجام میشود.
مؤسسان حرفهای به مشتریان خود به طرز باارزشی توسط محصولاتی زیبا، بادوام و باکیفیت خدمت میکنند. همچنین برای ارائه یک تجربهی دلنشین به مشتریان خود که فراتر از انتظارات آنها است، تلاش میکنند؛ بهطوریکه بیشتر سبب خوشنودی است تا مزاحمت و چیزی بیشتر از یک خدمت اصیل به مشتری هست.
مشاوران موفق، وبلاگ نویسان، بازاریابان محتوایی همگی با ارائه دادن خدمات به مشتریان زندگی میکنند. مهم نیست که یک ایده چقدر گیجکننده و شگفتآور به نظر برسد تا زمانی که به مشتریان خدمت نکند، بیفایده است.
چرا؟ زیرا ما به مشتریانمان عمیقاً عشق میورزیم.
۳٫ توجه به مشتری در کسب و کارهای کوچک
برای من تعجبآور است که چرا مؤسسان جدی استارتآپها بهجای توجه زیاد به مشتری بر روی فروختن تمرکز کردهاند.
نباید اینگونه باشد. توجه به مشتری باید در اولویت باشد؛ مانند موتوری است که پول بهحساب مشترک شما تزریق میکند. فرهنگ شرکت، تفکر ارزش نهادن، مأموریت و دید کلی است که باعث تغییر دنیای مشتریتان توسط محصول و یا خدمات شما میشود.
افراد الهامبخش بر روی مشتریان خود متمرکز هستند. جف بزوس مدیرعامل آمازون میگوید: «عمیقاً اهمیت دادن به مشتریان خود، بسیاری از خطاهای شما را خواهد پوشاند».
نمیتوانید تنها محصولات و خدمات خود را بفروشید و تنها برند خود را تبلیغ کنید.
باید اولازهمه به مشتریان خود اهمیت بدهید، چون خریداران شما هستند؛ و بدون جلبتوجه کردن توسط برند و ساختن محصولات باکیفیتی که زندگی آنها را آسان کند نمیتوانید رشد قابل قبولی در درآمد خود داشته باشید.
۴٫ توجه به کیفیت
بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک تصور میکنند اگر ایده های کسب و کار و همچنین برنامهریزی عالی داشته باشند، کاری خلاق و موفق در تجارت محسوب میشوند.
عجله نکنید!
مدیران عامل و کارآفرینان موفق تنها خلاق نیستند، آنها محصول باکیفیت تولید میکنند. بر اساس بازخوردی که از مشتریان خود میگیرند میدانند در همان ابتدا باید چه نوع محصولی را تولید کنند.
آنها همچنین میدانند که محصولشان باید دردهای اصلی مشتریان را برطرف سازد. محصولات آنها باید به زندگی مشتریانشان ارزش بدهد و برای آنها تجربهی دلپذیری فراهم سازد. میتوانید برای یادگیری ساخت یک محصول باکیفیت به شرکتهایی نظیر اپل، آمازون و استارباکس نگاه کنید.
اگر بر روی کیفیت متمرکز هستید، میتوانید یادگیری خود را از این شرکتها به فرهنگ کسب و کار خودتان وارد کنید. علاوه بر خدمات و محصولات خود میتوانید بر روی بستهبندی، استفاده ساده، پاسخ سریع به سؤالات مشتریان و حتی محتوای باکیفیت و قانعکننده بر روی وبلاگ شرکت خود متمرکز شوید.
در دنیای تجاری دیجیتال محور امروز، محتوای باکیفیت وبلاگ حرف زیادی برای گفتن دارد؛ بنابراین برای افزایش ترافیک سایت، فروش و درآمد شما حیاتی است.
۵٫ محتوای متقاعدکننده
ممکن است ایدهی بکری داشته باشید. ممکن است محصول یا بازار مناسب را پیدا کرده باشید؛ اما اگر زمان کافی برای نوشتن مقدار زیادی محتوای متقاعدکننده برای وبلاگ خود صرف نکنید، راه بهجایی نخواهید برد.
تا حد زیادی، نوشتن محتوای متقاعدکننده مهارتی است که میتواند پیشرفت کند. بهعنوان صاحب یک کسب و کارهای کوچک، میتوانید مقداری زمان صرف تمرین، ایجاد نوشتارهای منظم و نوشتن مستمر و روزانه برای تسلط بر این هنر کنید و یا برای پیدا کردن یک فریلنسر حرفهای در محتواسازی به بازارهای مخصوص سری بزنید.
محتوای متقاعدکننده کاری بیشتر از تنها سرگرم کردن مشتریان شما انجام میدهد. محتوای متقاعدکننده میتواند زندگی شما را تغییر دهد.
محتوای متقاعدکننده به خاطر مفید بودن برای خوانندگان دستبهدست نمیشود، بلکه برای سبک نوشتن مکالمه گونه، گیرا و سرگرمکننده بودن، خوانندگان ترغیب برای به اشتراک گذاشتن آن میشوند.
نوشتن محتواهای ترغیبکننده ربطی به مدرک تحصیلی، تجربه و زبان مادری شما ندارد. این مقوله بیشتر مربوط به حسی است که شما در خواننده القا میکنید. به همین دلیل است که هر نویسنده دقیقاً مانند هر کارآفرین باید خلاق، خیالپرداز و ایدهپرداز باشد.
۶٫ ایده پردازی
ایدهپردازی برای رشد کسب و کار شما حیاتی است.
اول اینکه ایدهپردازی ارزش مشتری را توسعه میبخشد. مشتریان شما همیشه به دنبال محصولی هستند که زندگی آنها را بهبود دهد و زمانی که این محصول را به دست نیاورند به سمت چیز دیگری معطوف میشوند، چیزی آسانتر، سادهتر و یا جدیدتر. همانطور که استیو جابز مؤسس اپل میگوید: «نمیتوانید از مشتری بپرسید چه چیزی میخواهد و همان را به او بدهید. تا زمانی که آن محصول را تولید کنید، مشتری چیز تازهای طلب خواهد کرد.»
دوم، ایدهپردازی برای ترافیک، فروش و درآمد شما حیاتی است. ایدهها، محصولات و داستانهای جدید چیزهایی هستند که همیشه بیشترین توجه را جلب میکنند. بر اساس گفتهی ویلیام پولارد: «این غرور موفقیت است که فکر کنید چیزی که امروز انجام دادهاید برای فردا کافی خواهد بود.»
سوم، بر اساس دادههایی از مرکز آمار استرالیا تجارتهایی که در ایدهپردازی فعال هستند، پرثمرتر از تجارتهای بدون ایده پردازی هستند و مشاغل بیشتری ایجاد میکنند.
اما تولید محصولات جدید از ایدههایتان میتواند پر ریسک باشد. احتمال قویای برای شکست وجود دارد؛ اما همچنان باید ریسک کنید. باید ایدههای تازه خود را دو برابر کنید. بزوس میگوید: «اگر تعداد ایدههایی که در طی یک سال انجام میدهید را دو برابر کنید، قابلیت ایدهپردازی خود را دو برابر کردهاید.»
اگر بهطور مداوم ایدهپردازی کنید از نتیجه آن شگفتزده خواهید شد.
۷٫ ثبات
یکی از کارهای سخت رشد دادن یک استارتاپ این است که باید راهی را طی کنید که خودتان میسازید.
هیچکسی نیست که بگوید چگونه کار کنید، در چه مسیری قدم بگذارید، چه هنگام استراحت کنید، چه هنگامی اضافهکاری کنید، کی «نه» بگویید و کجا بروید.
این یکی از بهترین مزیتهای داشتن کسب و کار برای خودتان است؛ اما گاهی اوقات، به دست آوردن مزیتها دشوار است. ممکن است فروشگاه تجارت الکترونیکی خود را امروز افتتاح کنید، ساعتی کار کنید، ایمیل خود را بررسی کنید و همین کار را برای ادامه روز انجام دهید.
اما باید برای فردا هم دقیقاً همین کار را انجام دهید؟ پسفردا چطور؟ و به همین ترتیب روزهای بعدی چطور؟
این قسمت مشکل ماجرا است؛ و در این مرحله است که بیشتر کارآفرینان اشتباه عمل میکنند. ساخت یک کسب و کار پررونق با اضافهکاری در یک روز و کار نکردن در یک روز دیگر میسر نخواهد شد.
باید کاری که اهمیت دارد را مدام تکرار کنید. باید هرروز در کار حاضر باشید. باید ساده باشید نه پیچیده.
پس آستینهای خود را بالا بزنید و به کار کردن ادامه بدهید. همانطور که پاول ولستون میگوید: «آینده متعلق به افراد سختکوش و باانگیزه خواهد بود.»
شما برای موفق شدن در کسب و کارهای کوچک آنلاین خود چه نکاتی را در نظر گرفتهاید؟ در صورت تمایل آنها را با کاربران ایران مدیر به اشتراک بگذارید.
منبع: entrepreneur